Economie, werkgelegenheid en duurzaamheid komen samen in Spekholzerheide

Op woensdag 6 september werd het officiële startschot gegeven voor de bouw van een nieuw bedrijfspand aan de Wenckebachstraat op bedrijventerrein Spekholzerheide. 

Projectontwikkelaar Wyckerveste investeert bijna twintig miljoen euro in het nieuwe, energiezuinige bedrijfsgebouw. Het wordt 15.000 vierkante meter groot en biedt straks plaats aan drie bedrijven. Als alles volgens plan verloopt, is het gebouw midden volgend jaar klaar.

(tekst gaat verder onder de foto)

Een groep mensen met bouwhelmen op een bouwterrein en op de achtergrond een heimachine
V.l.n.r. op de foto: Alexanders Geers (wethouder Gemeente Kerkrade), Frank Frantzen (CEO van Wallsupply), Martin de Beer (voorzitter WSP Parkstad), Paul Derckx (directeur Derckx bouw), Mariëtta van Wijk (directeur Business & Legal WDP) en Frank Meijer van Wyckerveste.

Wallsupply en WSP gaan ruimte huren

Van twee bedrijven is al bekend dat zij zich hier gaan vestigen: Wallsupply en WSP Parkstad. Zij huren allebei een gedeelte van het nieuwe gebouw. 
Wallsupply is een groothandel in producten voor wandbekleding en -decoratie uit Sittard. Er werken ongeveer 45 mensen bij het bedrijf. WSP Parkstad begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende werkplek. Er werken ongeveer 230 mensen. WSP zat al op bedrijventerrein Spekholzerheide maar verhuist nu naar een mooi, nieuw gebouw. 

Bedrijventerrein Spekholzerheide bloeit op

De komst van het nieuwe gebouw doet Bedrijventerrein Spekholzerheide goed. Het terrein gaat er steeds beter uitzien. Steeds meer oude gebouwen verdwijnen en er komen nieuwe, energiezuinige bedrijfspanden voor in de plaats. In deze gebouwen is plek voor nieuwe bedrijven. Of ruimte voor bestaande bedrijven om te groeien. 

Steeds meer bedrijven kiezen voor Kerkrade

Steeds meer bedrijven kiezen voor Kerkrade. Zo koos het internationale handelsbedrijf Commaxx onlangs voor Kerkrade als locatie van hun nieuwe hoofdkantoor. En ook Ranpak koos ervoor om haar nieuw Europese hoofdkantoor naar Kerkrade te verhuizen. 

Wethouder Alexander Geers (Economische Zaken): “We zijn als gemeente natuurlijk ontzettend blij met de komst van nieuwe bedrijven als Wallsupply en de groei van bestaande bedrijven als WSP. Want dat is goed voor de economie en de werkgelegenheid in onze stad. Ook kunnen we de komst van energiezuinige gebouwen op de bedrijventerreinen alleen maar toejuichen. Want dit zijn allemaal belangrijke stappen naar het Kerkrade van de toekomst. Dit bouwproject is daarom een mooi voorbeeld van hoe economie, werkgelegenheid én duurzaamheid samengaan!”
 

Een impressie van het nieuwe bedrijfspand aan de Wenkebachstraat
Een impressie van het nieuwe bedrijfsgebouw aan de Wenckebachstraat