Duurzaam Kerkrade, dat is de titel die de gemeente Kerkrade gebruikt voor het promoten van duurzaamheid in de stad.
De meeste mensen denken bij duurzaamheid aan het milieu, maar dat is zeker niet alles!

Dat willen we de Kerkraadse mensen graag uitleggen. Het blijft echter niet bij promoten van duurzaamheid; het doel is dat onze inwoners in hun dagelijks leven rekening houden met duurzaamheid!

Rond het thema duurzaamheid voert de gemeente allerlei projecten uit en door middel van een special in het Stadsjournaal, artikelen, sociale media en onze Duurzaamheidswagen informeren we de inwoners over deze projecten en geven we tips over duurzaamheid. Tevens laten we zien dat er al heel veel gebeurt op het gebied van duurzaamheid.

Succesverhalen delen we graag! Dus als u als inwoner, ondernemer of organisatie leuke of inspirerende voorbeelden heeft, laat het ons weten.

Nota Duurzaamheid

Lees het uitvoeringsprogramma duurzaamheid 2015-2018 (pdf, 7MB).

Energie besparen in Limburg!

Vanuit de provincie Limburg is een initiatief gekomen om voor Limburgers een website op te zetten waar alle info op staat over energie besparen en duurzame energie. De gemeenten hebben dit samen met de provincie opgepakt. Meer informatie kunt u vinden op www.nieuweenergieinlimburg.nl

Meer informatie

Voor vragen over duurzaamheid en onze duurzaamheidsprojecten via duurzaam@kerkrade.nl of tijdens kantooruren via telefoonnummer 14 045.