Zo’n tienduizend mensen hebben woensdagavond meegelopen in een emotionele en waardige herdenkingstocht ter nagedachtenis aan Gino. Vanaf het Eurode Business Center liep de stoet via de Roderlandbaan en Ailbertuslaan langs een erehaag van stoere auto’s en motoren naar de speelplek aan de Hertogenlaan. De plek waar Gino voor het laatst gezien is. De lucht kleurde even blauw, toen een grote hoeveelheid ballonnen voor Gino de lucht in ging.

Op het speelveldje sprak zus Naomi alle deelnemers aan de tocht toe en ook burgemeester Petra Dassen, hield een toespraak. ‘Dit is een stille tocht, maar in ons hart raast een orkaan aan gevoelens. Machteloosheid, radeloosheid, onbegrip en woede.  Wij die achterblijven moeten vooral nu onze menselijkheid tonen. Elkaar steunen door dik en dun. Die steun geeft ons namelijk een beetje houvast en laat de familie voelen en zien dat ze er niet alleen voor staan. Hun verdriet is immens, onze steun is een ankerpuntje. Een knuffel, een knipoog, een schouderklopje, een stevige hand, ze reiken op dit moment allemaal naar jullie, familie van Gino,’ aldus de burgemeester.

Het gemeentebestuur wil - ook namens de familie van Gino - iedereen nogmaals bedanken voor de grote betrokkenheid en alle steun de afgelopen dagen. 

Stille tocht Gino