Op 1 oktober mocht wethouder Jo Paas de derde KWIEK beweegroute in Kerkrade openen bij Laethof in Eygelshoven. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd de wandel- en beweegroute officieel in gebruik genomen.

Wat is een KWIEK beweegroute?

KWIEK is een wandel- en beweegroute, die gebruik maakt van het straatmeubilair in de buurt. Volg de route en train uw balans, kracht en uithoudingsvermogen. Leuk om te doen en goed voor lichaam en geest. De route bestaat uit een lus van 800 meter.

Hoe herken ik de KWIEK beweegroute?

De route is aangegeven met oranje-witte pijltjes op de stoepen en speciale tegels met opdrachten. De start en finish zijn bij de entree van het wijkzorgcentrum Laethof, Putstraat 1 in Eygelshoven. Daar staat een informatiebord met een overzicht van de route.

Voor wie is de KWIEK beweegroute bedoeld?

De route is allereerst bedoeld voor de bewoners en bezoekers van Laethof. Maar nu de route er eenmaal is, kan iedereen hier gebruik van maken.

Hoe is de route ontstaan?

Medewerkers van MeanderGroep hebben initiatief genomen. Het programma VIE, Leven in Beweging heeft subsidie gegeven. De Gemeente Kerkrade heeft geholpen met het ontwerp en de aanleg van de route.

Vragen of opmerkingen

Voor vragen en/of opmerkingen over de KWIEK beweegroute kunt u contact opnemen met de gemeente, op werkdagen te bereiken via telefoonnummer 14045. U kunt ook mailen naar gemeentehuis@kerkrade.nl.

Ook interessant: 
KWIEK beweegroute Kerkrade Centrum
KWIEK beweegroute Hoog Anstel