Vandaag viert Kerkrade de Dag van de Mantelzorg: een dag om stil te staan bij de inzet van al onze mantelzorgers en onze dankbaarheid uit te spreken voor wat zij betekenen voor onze gemeenschap!

Helaas kunnen we ook dit jaar niet de gewenste invulling aan deze dag geven. In verband met de zorgelijke situatie rond de COVID-19 besmettingen hebben we namelijk met pijn in ons hart moeten besluiten om de voorstellingen voor mantelzorgers in de HuB. te annuleren. 
 
Alle mensen die al een kaartje voor één van de voorstellingen hadden besteld, ontvangen hierover bericht van Parkstad Theaters Limburg. 

We hadden gehoopt dat dit jaar de mantelzorgshows konden doorgaan en vinden het erg jammer dat dat alsnog niet kan. 
 
Wethouder Leo Jongen (Volksgezondheid) benadrukt dat de Dag van de Mantelzorg zeker niet onopgemerkt voorbij mag gaan: “Ook al is het dit jaar opnieuw niet mogelijk om elkaar persoonlijk te ontmoeten, onze waardering voor al onze mantelzorgers blijft onverminderd groot! Zeker in tijden als deze is hun inzet en alle zorg die zij bieden van onschatbare waarde. Voor hun naasten, maar ook voor ons!”
 
Om alle mantelzorgers in Parkstad in het zonnetje te zetten, heeft Het Steunpunt voor Mantelzorgers Parkstad samen met de gemeenten Heerlen, Kerkrade, Brunssum, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal een televisie-uitzending verzorgd. Deze muzikale voorstelling is voor alle mantelzorgers in Parkstad en is tot stand gekomen met medewerking van veel bekende artiesten uit Limburg zoals Jack Vinders, Enzo Kok, Emma Kok, Sophie Kok, Rob Mennen, Floor Bosman en Swing a Dilla.

Deze kunt u online kijken
 
Hoewel het uiteraard geen vervanging is voor de fysieke voorstellingen in de HuB., hopen we dat alle mantelzorgers hier thuis met hun naasten tóch van kunnen genieten.