We kennen allemaal wel iemand die extra aandacht kan gebruiken. Iemand die zich achter gesloten deuren helemaal alleen probeert te redden. Vaak weet diegene niet dat er laagdrempelige mogelijkheden in de buurt zijn voor ondersteuning en welbevinden. 

Misschien heeft deze persoon behoefte aan een goed gesprek, een nieuwe invulling van de dag of iemand die taken kan verlichten of zelfs overnemen. Maar durft of kan diegene dat niet onder woorden brengen. De buurtschakels zijn er om deze mensen op weg te helpen. Zij signaleren deze behoeften in de breedste zin van het woord en kunnen dan in actie komen. 

Zo kan een buurtschakel mensen die het lastig vinden zelf op pad te gaan om anderen te ontmoeten, aan elkaar koppelen. Daarnaast kan een buurtschakel het aanbod aan activiteiten in de buurt voor iemand in kaart brengen. Door een nauwe samenwerking met de thuiszorg, praktijkondersteuners van de huisarts, casemanagers dementie, thuishulpen en medewerkers van het steunpunt voor Mantelzorgers, kan er verdere ondersteuning geboden worden indien nodig. Op deze manier levert de buurtschakel een bijdrage aan de verbetering van het welbevinden van de bewoners in het Rolduckerveld. 

 

Contact

Bent u nieuwsgierig geworden of heeft u andere vragen? Bel dan gerust met een van onze buurtschakels. Zij komen vrijblijvend bij u op bezoek. U kunt ook langskomen bij het wijkpunt Sjevemethoes. Bel dan van tevoren zodat u zeker weet dat er een buurtschakel aanwezig is. 

Yvon Alberti
06 387 575 54

Vivian Wetzels
06 396 023 48