De boostercampagne wordt versneld. 8,5 miljoen Nederlanders van 18 jaar en ouder krijgen de boosterprik voor eind januari aangeboden. Zo verhogen we de bescherming tegen de zeer besmettelijke omikronvariant en verminderen we de verspreiding van het virus. 

In totaal worden er zo’n 300.000 boosterprikken in Zuid-Limburg gezet. Om deze klus te klaren schaalt de GGD op naar 70.000 prikken per week. Dat is beduidend meer dan de 59.000 prikken per week tijdens de drukste periode in de eerste vaccinatieronde. Om de capaciteit te verhogen wordt extra personeel ingezet en opent de vaccinatielocatie in het MECC Maastricht weer haar deuren. Het aantal vaccinatielijnen in Maastricht verdubbelt hierdoor van 14 naar 28.

Vaccinatielocaties

Alle vaccinatielocaties zijn dagelijks open van 08.00-16.30 uur.

  • Vaccinatielocatie Geleen, Hofkamp 31, 6161 DC Geleen.
  • XL-vaccinatielocatie Rodahal, Europaplein 1, 6461 AJ Kerkrade.
  • XL-vaccinatielocatie MECC P4, Gaetano Martinolaan 73, 6229 GV Maastricht, open vanaf 19 december.

Interval van zes naar drie maanden

Iedereen komt in aanmerking voor de booster als zij minimaal 3 maanden geleden volledig zijn gevaccineerd of besmet zijn geweest met het coronavirus. Dit was eerst 6 maanden. 

Uitnodigingen | afspraak inplannen

Mensen worden per leeftijdscategorie uitgenodigd voor een boosterprik. Dit gebeurt via sociale media en via de post. Als mensen telefonisch een afspraak willen maken, dienen zij te wachten op de uitnodigingsbrief. Iedereen wordt gevraagd zich zoveel mogelijk online aan te melden voor de boosterprik of vaccinatie. Dit om de overbelaste callcenters zoveel mogelijk beschikbaar te houden voor mensen die zich niet online kunnen aanmelden. Op www.uitlegprikafspraak.nl(externe link) wordt uitgelegd hoe u online een afspraak kunt maken. Op de website van de Rijksoverheid(externe link) staat wie wanneer aan de beurt is. Voor alle andere info kunt u terecht op de website van de GGD(externe link)