Op woensdag 20 april ontvingen de toekomstige bewoners van de 24 woningen in Park West hun sleutel. De oplevering van de parkwoningen, die zijn verdeeld over twee pleintjes van ieder twaalf woningen, is het laatste onderdeel van het project West Wint aan ruimte. 

Logo West Wint Aan Ruimte

Wethouder Tim Weijers (Wonen/Ruimtelijke Ordening): “De toekomstige huurders van HEEMwonen komen te wonen op een unieke locatie in een groene omgeving. Later dit jaar zullen we nog op feestelijke wijze stil staan bij de officiële afronding van West wint aan ruimte.” 

De woningen zijn gebouwd in een groene en parkachtige omgeving en zijn volledig levensloopbestendig. De woningen zijn duurzaam gebouwd. Zo zijn de woningen voorzien van een warmtepomp en wekken zij hun eigen stroom op door gebruik te maken van zonnepanelen.  

 

Een wijk in bloei 

HEEMwonen, de gemeente Kerkrade, de Stadsregio Parkstad Limburg en de provincie Limburg werken sinds 2011 samen aan de groei van Kerkrade-West (West wint aan ruimte). De afgelopen jaren is er veel veranderd in West. De duurzame buurt ‘De bestaande wijk van Morgen in Kaalheide, Park West met speeltuin en ’t Westhoes zijn daar voorbeelden van. 

Het project ‘Kerkrade-West’ wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en de Stadsregio Parkstad Limburg.
 

Een luchtfoto van de nieuwe woningen in West
Een close up vanuit de lucht van de woningen in West, de nieuwe woningen staan in een kringetje
Een foto van de gevels van de nieuwe woningen in West