Is het u opgevallen? Op duo-fiets en duo-scootmobiel hebben medewerkers van MeanderGroep Zuid-Limburg en Gemeente Kerkrade een route uitgezet. Start- en eindpunt van de route is het Sjevemethoes. De route was al te gebruiken en is op 12 september officieel in gebruik genomen.

Wat is Beweegroute KIRCHROA OP WIELE?
De Beweegroute KIRCHROA OP WIELE is een lusroute van bijna 5 km. De route gaat over straten en paden die goed te berijden zijn met (duo)-fietsen, rolstoelen en (duo)-scootmobielen. Vanuit het Sjevemethoes gaat de route door Chèvremont, langs Hoog Anstel, Stadspark, door het centrum en Rolduckerveld, terug naar het Sjevemethoes. U kunt op elk punt van de route beginnen.

Voor wie is de Beweegroute KIRCHROA OP WIELE bedoeld?
De beweegroute is in eerste instantie bedoeld voor mensen die gebruik maken van rolstoel, scootmobiel of aangepaste fiets. Maar uiteraard kan iedereen hier gebruik van maken, ook om gewoon te wandelen of te fietsen, jong en oud. Onderweg zijn voldoende mogelijkheden om een tussenstop te maken voor een kop koffie of een sanitaire stop. In de flyer staat dit ook aangegeven.

“Een fantastisch initiatief, deze beweegroute die voor iedereen toegankelijk is. Dat geeft ook inwoners die minder mobiel zijn de mogelijkheid om te genieten van onze mooie stad. Zo zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen,” aldus wethouders Jo Schlangen en Alexander Geers van de gemeente Kerkrade.

Hoe herkent u de Beweegroute KIRCHROA OP WIELE?
De beweegroute is niet aangegeven met pijltjes of bordjes in de stad. De route is aangegeven in de app RouteYou, via de websites van Visit Zuid Limburg en Beleef Kerkrade. Flyers van de route kunt u ophalen in het Sjevemethoes, Hoog Anstel, Kapelhof, Hambos, Lückerheide, Stadskantoor en HuB.Bibliotheek Kerkrade.

Subsidie voor duo-fiets Lückerheide
Tijdens de ontwikkeling van de route is een subsidie toegekend door de Stichting RCOAK (Roomsch Catholijk Oude Armen Kantoor) voor de aanschaf van een duo-fiets voor de Lückerheide. Daarmee kan vanuit het verpleeghuis samen met de bewoners de beweegroute worden afgelegd.

In het bijzijn van de wethouders Geers en Schlangen is de beweegroute Kirchroa op wiele officieel geopend
In het bijzijn van de wethouders Geers en Schlangen is de beweegroute Kirchroa op wiele officieel geopend