Bijna 1700 mensen hebben onze vragenlijst ingevuld en ons laten weten hoe zij denken over ons hondenbeleid. Bedankt daarvoor!

Van 1 maart tot en met 8 april konden inwoners een vragenlijst invullen en ons vertellen wat zij vinden van de regels voor honden in Kerkrade. Wat goed is, en wat beter kan.

Wethouder Alexander Geers (Openbare Ruimte): “We zijn blij dat zoveel mensen dit hebben gedaan, deze informatie is voor ons namelijk heel waardevol. Bedankt voor de tijd en aandacht die u erin gestoken heeft. We gaan de komende tijd uw antwoorden bekijken en bezien hoe we ons hondenbeleid in de toekomst gaan vormgeven. Een opmerking die veelvuldig is gemaakt betreft het afschaffen van de hondenbelasting. Hiermee hadden we al rekening mee gehouden: vanaf 2024 hoeven hondeneigenaren voor de eerste hond geen belasting meer te betalen.”

We gaan de komende tijd verder met het doornemen van de antwoorden. En het vergelijken van de antwoorden met het hondenbeleid dat we nu hebben. Daarna gaan we aan het werk met de eerste versie van het nieuwe hondenbeleid. Deze willen we na de zomervakantie aan het college en de raad voorleggen.

Zodra er weer nieuws is over het hondenbeleid, plaatsen wij dat hier en in het Stadsjournaal.

Een bordercollie met een spreekwolkje Bedankt!