Corona of niet, Team SGA Kerkrade timmerde ook in 2021 weer flink aan de weg.  Ondanks alle maatregelen is Team SGA Kerkrade creatief geworden.  Als sinds maart bieden zij maandelijks digitale workshops aan en met succes!

Tijdens de workshop, Werken in Duitsland voor Nederlandse werkzoekenden en ‘Arbeiten in den Niederlanden’ voor Duitse werkzoekenden, worden kandidaten geïnformeerd over wat het betekent als je een baan in het nabije buitenland accepteert. 
Onderwerpen als fiscale en sociale wetgeving in Duitsland komen aan de orde. Wat zijn de gevolgen voor mijn pensioen, kindergeld en bijvoorbeeld zorgverzekering. Maar ook : hoe stel je een goed CV samen, wat zijn de omgangsvormen in het buurland en wat zijn de culturele verschillen tussen de landen.

Bijzonder trots

SGA Kerkrade heeft ook dit jaar weer goed gepresteerd. Het target van 100 bemiddelingen per jaar hebben zij ruimschoots overtroffen. Eind oktober 2021 hadden zij  al 162 werkzoekenden over de grens aan een nieuwe baan geholpen. Goed informeren over grensarbeid heeft dus effect en draagt bij aan meer kansen op de Euregionale arbeidsmarkt

Sinds de start van SGA in september 2016 tot en met oktober 2021 zijn in totaal 767 werkzoekenden begeleid naar een nieuwe, grensoverschrijdende baan. En daar zijn wij bijzonder trots op!

Aanmelden

Op 14 december 2021 vind alweer de laatste workshop ‘Werken in Duitsland’, voor Nederlandse werkzoekenden. Heb je interesse? Er zijn nog een aantal plaatsen vrij! Je kunt je aanmelden bij Marlo Bussers, door een email te sturen naar info@grensarbeit.eu of Marlo.L.Vleugels@uwv.nl

Flyer workshop werken in Duitsland