Van 1 tot 7 juni organiseert de gemeente Kerkrade samen met Impuls Kerkrade, het Steunpunt voor Mantelzorgers en het Toon Hermans Huis verschillende activiteiten voor jongeren die zorgen.

Zorgen delen met een vriend, is wat iedere jonge mantelzorger verdient!

Dat is het thema van de Week van de Jonge Mantelzorger 2022 in Kerkrade. Samen met Impuls Kerkrade, het Steunpunt voor Mantelzorgers en het Toon Hermans Huis organiseert de gemeente Kerkrade verschillende activiteiten. Zoals een uitje naar het blotevoetenpad en een workshop graffiti. Het volledige programma zal later bekend worden gemaakt.

Jongeren die voor iemand zorgen, piekeren vaak over andere zaken dan hun leeftijdsgenoten. Hun vrienden weten vaak niet wat het betekent dat ze een jonge mantelzorger zijn. Ze snappen bijvoorbeeld niet dat een jonge mantelzorger eerder naar huis moet dan zij. En dat terwijl het juist heel belangrijk is dat jonge mantelzorgers bij hun vrienden terecht kunnen. Daarom moedigen we jonge mantelzorgers aan om een vriend mee te nemen naar de geplande activiteiten. Zo krijgen hun vrienden een beter beeld van wat mantelzorg inhoudt.

Maak kans op 2 bioscoopbonnen van 25 euro

Ben jij een jonge mantelzorger van 13 jaar of ouder? En kom je samen met een vriend/vriendin naar één van de onderstaande activiteiten? Dan maken jullie kans op 2 bioscoopbonnen van 25 euro! Om kans te maken moet je samen een unieke foto tijdens één van de activiteiten maken. Deze stuur je vervolgens naar dverbocht@impuls.nl

Gezellige middag in de speeltuin en in het BloteVoetenPark

Op woensdag 1 juni zal de Week van de Jonge Mantelzorger van start gaan. Op deze dag is er van 13:00 tot 16:00 een gezellige middag in de speeltuin Stadspark georganiseerd. Zowel kinderen als hun ouders kunnen hier een ontspannen middag beleven en meedoen met verschillende activiteiten. Daarnaast kunnen kinderen en ouders in gesprek gaan met mensen van het Steunpunt voor Mantelzorgers.

Op zaterdag 4 juni kunnen jongeren zich gratis aanmelden voor een middag in het BloteVoetenPark. Jongeren kunnen hier op een laagdrempelige manier in contact komen met andere jongeren die zorgen en een leuke tijd beleven. Ook hier kunnen zij een vriend of vriendin meenemen.

Graffiti Workshop

Op dinsdag 7 juni wordt de Week van de Jonge Mantelzorger afgesloten met een graffiti workshop is er van 18:00 tot 20:00 een graffiti workshop. Deze is bedoeld voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar.  De jongeren krijgen hier les van een professionele graffiti artiest.  

Na afloop van de activiteiten krijgen alle jongeren die zich hebben ingeschreven bij het Steunpunt voor Mantelzorgers een goodiebag mee naar huis.

Aanmelden

Hieronder is een overzicht van alle activiteiten te zien. Willen jij en een vriend/vriendin jullie aanmelden voor een (of meerdere) activiteiten? Mail dan naar: dverbocht@impulskerkrade.nl
 

Overzicht

Woensdag 1 juni

Activiteit

Tijdstip

Locatie

Middag in de speeltuin

13:00-16:00

Speeltuin Stadspark Kerkrade

Zaterdag 4 juni

Activiteit

Tijdstip

Locatie

BloteVoetenPark

11:00 – 14:00

Opstaplocatie: Rodahal

Dinsdag 7 juni

Activiteit

Tijdstip

Locatie

Graffiti workshop

18:00 – 20:00

Jongerencentrum The Mix
Ursulastraat 232 in Kerkrade