Voor de verkiezingen van 15 maart 2023 organiseert de gemeente Kerkrade een challenge. Door héél Kerkrade zijn 25 rode stempotloden van 1 meter groot verstopt. Zie je dit potlood ergens terug in onze stad? Maak dan een foto en post de foto op Facebook of Instagram met vermelding van #kerkradestemt. Heb je geen social media? Stuur dan de foto per mail naar beleef@kerkrade.nl. Natuurlijk kun je de foto ook uitprinten en in de brievenbus van het Stadskantoor doen, met vermelding van je gegevens. Onder alle inzendingen met een foto van het rode potlood met #kerkradestemt worden 5 Beleef Kerkrade Kadokaarten van € 50 verloot.

Rode potlood
De rode potloden van maar liefst 1 meter groot zijn op 25 plekken in onze stad verstopt. De actie loopt van 9 tot en met 14 maart 2023. Op de verkiezingsdag zelf, woensdag 15 maart 2023, worden de 5 winnaars van de Beleef Kerkrade Kadokaarten van € 50 bekend gemaakt. Hier vind je de algemene voorwaarden van de challenge.

Verkiezingen
Gemeente Kerkrade organiseert de rode potloden-challenge om meer aandacht te vragen voor de verkiezingen. Stemmen voor de Provinciale Staten en waterschappen, is stemmen voor wat jij belangrijk vindt voor jouw leefomgeving. Maak dan ook gebruik van jouw stemrecht op 15 maart 2023. Iedere Kerkradenaar van 18 jaar of ouder kan gaan stemmen.

Met Beleefbusje naar stemlokaal
Naast de rode potlodenwedstrijd biedt Gemeente Kerkrade tijdens de verkiezingsdag gratis vervoer naar de stemlokalen aan. De Beleefbusjes kunnen via vervoerder Hanneman de Toerist telefonisch gereserveerd worden via (045) 782 09 91. De Beleefbusjes zijn rolstoeltoegankelijk.

Algemene actievoorwaarden Challenge #kerkradestemt

Deelname actie

 1. Deelname aan acties is kosteloos.
 2. Deelname vindt plaats wanneer je een bericht op Facebook of Instagram hebt gepost, een email hebt gestuurd naar beleef@kerkrade.nl of je printje in de brievenbus van het Stadskantoor hebt gedaan
  1. Eenmalige deelname per persoon.
  2. Deelname aan acties is alleen mogelijk voor personen vanaf 18 jaar of ouder.
 3. Medewerkers van Gemeente Kerkrade zijn uitgesloten van deelname aan acties.
 4. De looptijd van acties en het moment van bekendmaking van de winnaar(s) wordt vermeld in de Social Media post.
 5. Gemeente Kerkrade is te allen tijde bevoegd actievoorwaarden tussentijds te wijzigen of de acties zonder opgaaf van reden stop te zetten.

Persoonsgegevens

 1. Persoonsgegevens van deelnemers worden niet zonder overleg vrijgegeven en verstrekt aan externen.
 2. Op alle acties is Nederlands recht van toepassing.

Winnaar

 1. De winnaar van een actie wordt gekozen door middel van een loting op onpartijdige wijze.
 2. De winnaar van een actie krijgt persoonlijk bericht via het social media kanaal waarop de actie heeft plaatsgevonden. Indien er een e-mailadres is achtergelaten, wordt de winnaar per e-mail op de hoogte gesteld.
 3. Wanneer de winnaar zich niet binnen een week na bekendmaking meldt, wordt er een nieuwe winnaar aangewezen.
 4. Gemeente Kerkrade is bevoegd personen uit te sluiten van deelname bij vermoeden van onrechtmatige deelname of fraude.
 5. Deelnemers die geen prijs hebben gewonnen, worden hiervan niet op de hoogte gesteld.
 6. Het is niet mogelijk het gewonnen product om te ruilen voor een ander product of geldbedrag.