Op 22 mei wordt de jaarlijkse Eurodedag gehouden. Op deze dag vieren wij de samenwerking tussen Kerkrade en Herzogenrath. En dat mag na twee jaar eindelijk weer!  Het thema van dit jaar is: EU-Rode-Buren zonder grenzen. Voor deze speciale dag wordt een 140 meter lange ontbijttafel ingericht. Dus kom ontbijten met goed gezelschap.

Van 10.00 tot 12.00 uur nodigen wij iedereen van harte uit om met een meegebracht ontbijt in gesprek te gaan met de buren op de Nieuwstraat (van de rotonde EBC tot aan rotonde D’r Knub).

Opening Eurodedag

De twee Eurode-burgemeesters, mevrouw Petra Dassen-Housen en de heer Benjamin Fadavian, zullen het ontbijt openen. Zij worden muzikaal vergezeld door de Straß 1880 eV band.  Aan het einde van het ontbijt treedt de Straß 1880 eV band samen met het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade op.

Informatiemiddag

De grensoverschrijdende Eurodedag vieren we met een informatiemiddag met vereniging uit Kerkrade en Herzogenrath. De informatiemiddag met marktkramen is geopend van 12.00 tot 17.00 uur op de Nieuwstraat en Honéestraat.

Overige activiteiten

Twee scoutinggroepen uit Kerkrade en Herzogenrath bouwen samen een brug over de grens. Bij de verschillende verenigingen kun je terecht voor leuke (sport)activiteiten.

Er zijn ook lekkernijen uit Eurode aanwezig. De wijnbrouwers van Rolduc werken samen met de wijnbouwerscoöperatie Mayschoß-Altenahr. Om geld in te zamelen voor de wederopbouw van Mayschoß, deze stad werd zwaar getroffen voor de watersnood vorig jaar.

Verenigingen uit Eurode zullen zich presenteren op de Eurodedag. Er is een uitgebreid programma dat plaatsvindt op de tribune, straatacts en sportwedstrijden. Naast de informatievoorziening bij de marktkramen, kunnen de mensen terecht voor informatie. Daarnaast treden verenigen op en organiseren verenigingen activiteiten waaraan deelgenomen kan worden.

Vooraf inschrijven voor de atletiekwedstrijden

Atletiekwedstrijden

13.00 Estafette volwassenen (2 x 1050 m). Start en finish Honneestrasse.

13.45 Family estafette (2 x 1050 m). Zelfde als estafette voor volwassenen.

14.00 Jeugd U12 Vortex Gooi op gras.

14.20 Jeugd U12 Ballengooien op Turf

Inschrijven op de dag zelf bij:
AV Achilles-TOP Kerkrade (marktkraam 25) of vooraf inschrijven via e-mailadres: info@achilles-top.nl

De organisatie en de meewerkende verenigingen hopen u te mogen begroet op de Eurodedag 2022!