Wat is het?

Houders van een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders kunnen ook een parkeerjaarkaart aanschaffen.

Hoe werkt het?

Met zowel de gehandicaptenparkeerkaart als de parkeerjaarkaart achter de voorruit, mag de bestuurder gratis op een betaalde parkeerplaats parkeren. De bestuurder hoeft het uurtarief dus niet te betalen. De houder van de gehandicaptenparkeerkaart woont in Kerkrade.

De regeling geldt alleen voor parkeervakken langs wegen waar vooraf betaald kan worden.

Op de parkeerterreinen Kloosterraderplein, Europaplein, Kerkplein, Theaterplein en Einderdek en in de parkeergarage Orlandopassage kunt u niet gratis parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart en parkeerjaarkaart.

Wat moet ik doen?

U kunt de parkeerjaarkaart alleen digitaal aanvragen via het formulier 'Aanvragen Parkeervergunning'.

Let op: bij de vraag 'Vul uw kenteken in' vult u in het eerst vak uw kenteken van de auto in en in het tweede vak zet u de omschrijving P.I.V.

Wat kost het?

De kosten voor een parkeerjaarkaart voor in Kerkrade woonachtige houders van een gehandicaptenparkeerkaart als bestuurder bedragen € 32,70 per jaar (tarief 2024).

Extra informatie

De regeling geldt alleen voor de parkeerplaatsen waar vooraf moet worden betaald. Op de parkeerterreinen Kloosterraderplein, Europaplein, Kerkplein, Theaterplein en Einderdek en in de parkeergarage Orlandopassage kunt u niet gratis parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart en parkeerjaarkaart.