Pagina opties

Groter

Trouwambtenaren

Hieronder vindt u een overzicht van de buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand (BABS'en) oftewel trouwambtenaren. Allen stellen zij zich ook door middel van een video aan u voor zodat u makkelijk online kunt bepalen welke trouwambtenaar uw voorkeur heeft. 

 • Heinz Bodelier

  Sinds 2006 werk ik met heel veel plezier als buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand. Een waardevolle besteding van 'n stuk vrije tijd sedert mijn pensionering als overheidsambtenaar. Ik beschouw het als een eer en voorrecht om mijn medewerking te mogen verlenen aan het voltrekken van huwelijken of partnerschapsregistraties. Mijn uitgangspunt is dat een huwelijk of partnerschapsregistratie een van de hoogtepunten is van zo'n belangrijke dag. Dat daarbij de wensen van het aanstaande paar voorop staan spreekt dan ook voor zich.

  In een voorgesprek inventariseer ik deze wensen en geef vorm en inhoud aan de ceremonie en aan de toespraak. Een toespraak die bijvoorbeeld ook in het Kerkraads dialect kan worden gehouden. Er mag zeker ruimte zijn voor humor en emotie, maar de ceremonie moet bovenal passen bij het aanstaande paar. Daarom wil ik graag jullie huwelijk of partnerschapsregistratie voltrekken op een stijlvolle en ontspannen manier, die bij jullie past en waaraan ook jullie met heel veel plezier terugdenken.

 • John Vandeberg

  In 2009 ben ik benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Kerkrade. Ik ben getrouwd, geboren en getogen Kerkradenaar en woon met mijn vrouw sinds 1974 in Kerkrade-West.

  Sinds februari 2006 ben ik met vervroegd pensioen en heb ik mijn hobby's iets intensiever kunnen oppakken. Zo ben ik onder andere voorzitter van Dialekverain "D'r Wauwel" in Kerkrade-West. Lezen, schrijven, reizen, theater, film, fotografie zijn enkele van de mooie dingen in het leven waar ik me graag mee bezig houd. Mijn hele leven ben ik beroepsmatig bezig geweest met jonge mensen in het middelbaar onderwijs.

  Het officiële deel van de huwelijksvoltrekking staat vast, maar daarnaast kunnen jullie je eigen wensen kenbaar maken. Met betrokkenheid sluit ik huwelijken en geregistreerde partnerschappen in het Nederlands, maar ook het sluiten van een huwelijk in het onvervalste, oh zo mooie, Kerkraads dialect kan op jullie verzoek mijn bijzondere aandacht krijgen. Ik zal jullie van tevoren interviewen om jullie wensen door te nemen. Het is immers jullie grote dag. En die dag moet voor jullie tot in lengte van jaren een prachtige herinnering blijven. Na afloop van de plechtigheid moeten jullie en jullie gasten kunnen zeggen: "Het was erg mooi, zo hebben we het gewild of "Wat woar 't sjun, wa!?". Ik verheug me erop met jullie kennis te maken.

 • Lucie van de Meerakker

  Mijn naam is Lucie van de Meerakker, ik ben geboren in Schaesberg. Vanaf 1988 woon ik in Kerkrade waar ik mij helemaal thuis voel.

  Gedurende 35 jaar heb ik een eigen modellenbureau gerund. Tevens heb ik workshops gegeven in etiquette, houdingverbetering, presentatietechnieken en effectief communiceren. Voor een televisie productiebedrijf het screenen en casting van figuranten en acteurs geregeld.

  Kortom, ik heb met veel verschillende mensen, jong en oud, mogen werken. En nu nog steeds coördineer ik vrijwilligers voor evenementen en goede doelen. Ook zit ik in het presentatoren vrijwilligersteam van het WMC. De ervaring met de organisatie en het presenteren van vooral de bruidsmodeshows in binnen- en buitenland inspireerde mij dan ook om in 2009 te solliciteren naar de functie van BABS, een hele bijzondere baan. Nu jaren later is het nog steeds een privilege om twee mensen met elkaar in de echt te mogen verbinden. Het is voor mij altijd opnieuw een uitdaging om een toespraak te schrijven met emotie, humor, een lach en een traan. En dit zo persoonlijk mogelijk.
  Daarom, zeker weten, dat ik mijn uiterste best hiervoor zal doen. Het is voor mij een groot voorrecht als ik dit voor jullie als BABS mag doen.

 • René Schillings

  Mijn naam is René Schillings, geboren en getogen Kerkradenaar, getrouwd, vader van 2 dochters en woonachtig in Kerkrade.

  Ik ben werkzaam in het onderwijs als docent en stagebegeleider van veelal in het buitenland verkerende studenten. Het is dan ook niet vreemd dat een van mijn grootste hobby's reizen is. Daarnaast hebben sport en muziek mijn brede belangstelling.

  Ik ben sedert 2003 werkzaam als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand  en doe dit met veel plezier en enthousiasme.
  Uitgangspunt hierbij is, samen met het bruidspaar hun huwelijksvoltrekking een eigen karakter te geven. Het kennismakingsgesprek dat ik vooraf met ieder bruidspaar voer, vormt hiervoor de basis. Graag maak ik kennis met nog veel aanstaande bruidsparen.

 • Patrick Heckmanns

  Ik ben Patrick Heckmanns en stel me hier graag even kort voor. Ik ben getrouwd en heb een dochter.

  Mijn beroep is viooldocent en muziek is dan ook een enorme belangrijke factor in mijn leven.
  In 2006 raakte ik door middel van een advertentie geïnteresseerd in de functie van buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand en sedertdien oefen ik deze dan ook met veel plezier uit.

  Het is prachtig om een bijdrage te leveren aan een van de mooiste dagen van veel mensen. De dag waarop hun huwelijk wordt gesloten of hun partnerschap wordt geregistreerd. Voor het huwelijk vindt er nagenoeg altijd een kennismakingsgesprek plaats. Het is jullie huwelijk, vragen, ideeën en wensen voor de grote dag kunnen dan besproken worden. Ik kan mijn speech helemaal afstemmen op jullie. Mijn uitgangspunt is dat de huwelijksceremonie het begin vormt van een prachtige dag. Een dag waaraan ik graag mijn steentje bijdraag. Veel plezier alvast met de voorbereiding op jullie huwelijksdag en wie weet.....tot ziens!

 • Milly Lataster-Kerres

  Ik wil mij graag even voorstellen. Mijn naam is Milly Lataster-Kerres, geboren en getogen in Kerkrade, een aantal jaren in Frankfurt a/Main (D) gewoond maar toch weer teruggekomen naar mijn Heëmetsjtad. Ik ben getrouwd met Miel en samen hebben we drie kinderen en 1 kleinkind.

  In juni 2003 ben ik begonnen als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en 74 huwelijken later op Valentijnsdag 2007 was ik genoodzaakt te stoppen omdat mijn andere werkzaamheden heel veel tijd opslokten. Inmiddels heb ik sinds september 2016 de draad weer opgepakt en met evenveel plezier en enthousiasme verheug ik me op iedere huwelijkssluiting en op ieder geregistreerd partnerschap die ik samen met het bruidspaar of met de aanstaande partners mag voorbereiden. Het mooie en dankbare aan dit werk is dat je altijd met blije mensen te maken hebt. Ik probeer een ceremonie altijd stijlvol maar niet stijf, met veel plaats voor persoonlijke zaken en met plaats voor een lach of soms zelfs een schaterlach te laten verlopen. Hierbij staan persoonlijke wensen van het aanstaande bruidspaar of van de aanstaande partners voorop want het moet tenslotte een dag om nooit te vergeten voor hen worden.