Pagina opties

Groter

Social Brokers

Zorgen voor de jongeren in Kerkrade; dat doen we samen! Maar niet iedereen beseft dat hij of zij zo belangrijk is voor de jeugd in zijn omgeving. De gemeente Kerkrade doet mee aan het project 'Social Brokers'. Dit is een nieuwe manier van preventieve jeugdhulp die inmiddels op meer plekken in Nederland wordt toegepast.

Samen zorgen voor de jeugd

Jongeren stappen met een kleine vraag of een beginnend probleem eerder naar iemand uit zijn of haar omgeving dan naar een onbekende professional. Vaak weten ze de weg niet te vinden of vinden ze het gewoon niet 'cool'. Social Brokers (familieleden, buren, vrienden, sportcoaches, rijinstructeurs, leraren) zijn oprecht, denken niet vanuit labels of indicaties en vervullen samen hun onmisbare maatschappelijke rol.

Gelukkig staan veel mensen (jong en oud) nu al klaar om de jongeren in hun omgeving te helpen met kleine vragen of (beginnende) problemen. Door het bewustzijn van die belangrijke rol te vergroten, elkaar daarvoor te bedanken en te versterken via een lokaal kennisnetwerk, maakt Social Brokers het mogelijk dat we samen vaker in staat zijn onze jongeren goed op weg te kunnen helpen als het nog overwegend goed gaat.

Start Social Brokers Kerkrade

Social Brokers Kerkrade is op 2 september 2016 officieel gelanceerd door de vijf lokale ambassadeurs Maurice Verbunt (oud-voetballer, voormalig stadsprins en leraar), René Trost (oud-speler en trainer Roda JC, nu actief als manager bovenbouw van de jeugdafdeling), Arno Deckers (oud-leraar en voorzitter atletiek- en toneelvereniging), Wiel Hakens (voorzitter Sportstichting Kerkrade) en Natalie Savelsbergh (directeur Vrije Akademie ZOM), wethouder Schlangen en het projectteam op de Markt in Kerkrade.

Wethouder Schlangen (Jeugd): "Sinds 1 januari 2015 zijn we als gemeente verantwoordelijk voor jeugdhulp. Maar we willen er ook alles aan doen om te voorkomen dat onze jeugd professionele hulp nodig heeft. Social Brokers is een prachtig voorbeeld van hoe we als gemeente kunnen inzetten op deze preventieve kant van jeugdhulp. Dit initiatief past goed bij een gemeente als Kerkrade, waar veel mensen zich inzetten als vrijwilliger en waar we voor elkaar zorgen. Met elkaar vormen we zo een vangnet voor onze jeugd."

Facebook

Op de Facebook pagina Social Brokers Kerkrade zijn nieuwsberichten en filmpjes te vinden. Van de Kerkraadse ambassadeurs zijn persoonlijke video´s te bekijken.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op de website van social brokers of stuur een e-mail naar kerkrade@socialbrokers.nl

Weet je niet hoe je een (andere) jongere kunt helpen/door kunt verwijzen? Je kunt advies vragen via het Social Brokers Netwerk via de website van social brokers hulpvraagje of overleggen met de gemeente (tel. 14 045) of met Impuls Kerkrade (tel. 045-545 63 51).