Pagina opties

Groter

Levensbomenbos Kerkrade

Het Levensbomenbos Kerkrade biedt u de mogelijkheid om ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis een boom te adopteren. Bijvoorbeeld als (groot)ouder van een pasgeboren kind of als u onlangs in het huwelijk bent getreden. Maar ook ter nagedachtenis aan een dierbaar persoon die u is ontvallen. Het Levensbomenbos biedt een herinnering die blijft voortleven. Een bijzonder aandenken dat groeit en ieder jaar opnieuw opbloeit. 

Een plek om in alle rust te gedenken

Het Levensbomenbos is gelegen op het plateau tussen de Hamstraat en Parallelweg, ten oosten van het bedrijventerrein Willem Sophia. Het belang van rust staat voorop in het Levensbomenbos. Het is geen park met de daarbij behorende voorzieningen, maar heeft het karakter van een combinatie tussen een Limburgse fruitweide en bomenweide. De inrichting is uiterst sober en het is alleen toegankelijk middels een bospad, bestaande uit halfverharding. De individuele bomen zijn door de begroeiing beperkt toegankelijk. Het past daarmee binnen het ecologische karakter van het natuurgebied.

Zie onderstaand de exacte locatie van het Levensbomenbos Kerkrade. Houd er rekening mee dat de parkeergelegenheid bij het Levensbomenbos beperkt zal zijn.

Welke bomen?

Inwoners van Kerkrade konden voor 30 euro een boom in het Levensbomenbos adopteren. Er zijn twee soorten fruitbomen in het bos, namelijk de kersenboom en de pruimenboom. Kijk onderstaand om meer te weten te komen over de symboliek van deze twee bomen:

Kersenboom

De kers is een boom die verzorging nodig heeft wil je een goede oogst krijgen. De kers staat daarmee symbool voor opvoeding.

Pruimenboom

De pruimenboom staat symbool voor onafhankelijkheid, geschikt om iemand te geven die op eigen benen gaat staan.

Hoe adopteer ik een boom?

Alle beschikbare bomen uit het Levensbomenbos zijn inmiddels geadopteerd. U kunt dus momenteel helaas geen bomen meer aankopen.

Sponsoren

Bedrijven, verenigingen en organisaties hebben geen mogelijkheid om een boom te adopteren, maar wordt wel de mogelijkheid geboden om te sponsoren. Wilt u sponsoren? Stuur dan een e-mail naar gemeentehuis@kerkrade.nl onder vermelding van 'Sponsoring Levensbomenbos Kerkrade'. 

Doe een boom cadeau!

Een gedenkboom kan een heel persoonlijk aandenken voor uzelf zijn, maar het is ook een buitengewoon origineel cadeau om te geven. U ontvangt na het invullen van het formulier een certificaat dat u cadeau kunt doen. Deze persoon kan de boom vervolgens zelf planten tijdens de plantdag. Zo geeft u ook nog eens de bijzondere beleving van de plantdag cadeau!