Pagina opties

Groter
RSS

Zonnepanelen kopen via de gemeente Kerkrade? Nu kan het nog! (19-12-2019)

Bijna 1000 huishoudens met een eigen woning in Kerkrade hebben de afgelopen twee jaar  zonnepanelen aangeschaft via de gemeente Kerkrade. Een groot succes! Maar het project nadert zijn einde. Van de bijna 8 miljoen euro budget die de gemeente Kerkrade ter beschikking heeft gesteld, is nog maar 1 miljoen euro beschikbaar.

Verduurzaming en geldbesparing

Overweegt u zonnepanelen? Dan is nu het moment om u aan te melden voor het zonnepanelenproject van de gemeente Kerkrade. De kans is groot dat u nog mee kan doen en dat u dan in het voorjaar beschikt over een zonnepaneleninstallatie waarmee u bijdraagt aan de zo belangrijke verduurzaming van uw elektriciteitsverbruik. En niet onbelangrijk: u bespaart ook nog eens geld!

Wethouder Dion Schneider (Economische zaken en Duurzaamheid): “Zonnepanelen aanschaffen via de gemeente Kerkrade betekent dat de kwaliteit, service en garantie verzekerd zijn. De gemeente heeft hier goed naar gekeken en houdt de vinger aan de pols. Dat spreekt veel inwoners erg aan. Geen zorgen voor een periode van 15 jaar omdat de gemeente de garantie geeft!”

Deelnemers worden zo veel mogelijk ‘ontzorgd’. Geen uitzoekwerk en de installatie wordt heel eenvoudig gefinancierd door een aantrekkelijke gemeentelijke lening van 15 jaar. In één keer betalen of extra aflossen kan ook en de BTW teruggave wordt voor de deelnemers geregeld. Bij de lening zal geen BKT toetsing plaatsvinden.
Veel makkelijker kan het niet worden!

Aanmelden voor een vrijblijvende offerte is eenvoudig. Ga hiervoor naar de website  www.zonnepanelenprojectparkstad.nl. Op deze website kunt u ook de voorwaarden en uitgebreide informatie vinden.

Wie kan meedoen?

Alle particuliere woningeigenaren (ook met een smalle beurs), maar ook bedrijven en (sport)verenigingen met een eigen pand en een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3×80 ampère.

Duurzaam Kerkrade, dat is de titel die de gemeente Kerkrade gebruikt voor het promoten van duurzaamheid in de stad. De meeste mensen denken bij duurzaamheid aan het milieu, maar dat is zeker niet alles! Het blijft echter niet bij promoten van duurzaamheid; het doel is dat onze inwoners in hun dagelijks leven rekening houden met duurzaamheid! Rond het thema voert de gemeente allerlei projecten uit en door middel van een special in het Stadsjournaal, artikelen, www.kerkrade.nl, sociale media en onze Duurzaamheidswagen informeren we de inwoners over deze projecten en geven we tips over duurzaamheid. Tevens laten we zien dat er al heel veel gebeurt op het gebied van duurzaamheid. Succesverhalen delen we graag! Dus als u als inwoner, ondernemer of organisatie leuke of inspirerende voorbeelden heeft, laat het ons weten. Meer informatie op www.kerkrade.nl, via duurzaam@kerkrade.nl of tijdens kantooruren via telefoonnummer 14 045.

Logo Duurzaam Kerkrade