Pagina opties

Groter
RSS

WoonWijzerWinkel, hét energieloket voor iedereen in de regio (15-04-2020)

Iedereen die op zoek is naar mogelijkheden om te besparen op de energierekening en een bijdrage wil leveren aan het verduurzamen van zijn of haar woning, kan binnenkort in Parkstad terecht in de WoonWijzerWinkel. Vraag en aanbod op het gebied van duurzaamheid in en aan de woning komen in deze winkel samen; de WoonWijzerWinkel is hét energieloket van de Parkstad-gemeenten.

De winkel opent komende zomer in Parkstad Limburg. De bezoekers kunnen er terecht voor betrouwbaar en objectief advies op maat. Men krijgt informatie over mogelijkheden om de eigen woning of huurwoning te verduurzamen en de aanschaf van duurzaamheidsproducten. Van simpele isolatiematerialen tot meer complexe oplossingen, zoals warmtepompen. Bovendien wordt informatie verstrekt over subsidies en financieringsmogelijkheden. De precieze locatie van de winkel is nog niet bekend. Iedereen kan wel al terecht in de online winkel: www.WoonWijzerWinkel.nl

Maximale ontzorging

Uit het Tevredenheidsonderzoek Zonnepanelenproject (uitgevoerd door de Universiteit Maastricht/Zuyd Hogeschool) blijkt dat consumenten geïnteresseerd in en bereid zijn tot het nemen van duurzaamheidsmaatregelen. Voorwaarden zijn dat ze betaalbaar zijn en er transparant en onafhankelijk advies wordt gegeven. Ook moet de rol van de gemeente hierin duidelijk zijn en moet er hulp zijn bij het vinden van financieringsmogelijkheden (subsidies of leningen). De WoonWijzerWinkel voorziet in al deze behoeftes en zet in op maximale ontzorging.

Gezamenlijk initiatief

De WoonWijzerWinkel is een initiatief van de samenwerkende Parkstad-gemeenten en past binnen het regionale PALET-programma. Het beproefde concept van de WoonWijzerWinkel Rotterdam wordt aangepast naar de situatie in Parkstad. De samenwerking met regionale installateurs heeft een geschatte extra economische omzet in de regio van € 100 miljoen en is een forse impuls voor de regionale werkgelegenheid. Gebaseerd op de ervaringen vanuit Rotterdam wordt ingeschat dat na 10 jaar in Parkstad ca. 75.000 huishoudens zijn bereikt met een daadwerkelijke verduurzaming bij 15.000 woningen.