Pagina opties

Groter
A A

Winktersjpas in de Rodahal nog groter (05-12-2018)

Ook dit jaar kan er tussen kerst en nieuwjaar weer gespeeld worden tijdens het groots opgezette gratis evenement Winktersjpas in de Rodahal. Op vrijdag 28 december wordt de Rodahal tussen 10.00 uur en 17.00 uur omgetoverd tot een groot speelparadijs voor kinderen tot en met 12 jaar.

Dit jaar wordt er zelfs een speelruimte toegevoegd. Er zal namelijk een aparte ruimte voor jongste kinderen tot en met 6 jaar beschikbaar zijn.

In de andere zalen kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar op diverse speeltoestellen klimmen, klauteren, springen en rollebollen. Na het bijkomen van al het klimmen en klauteren kunnen de kinderen bouwen met mega bouwblokken, knutselen en spelen op een spelcomputer met VR-bril. De kinderen kunnen zich ook weer laten schminken en glittertattoos laten maken. Er is voorlichting over gezond eten en drinken. Daarnaast worden er gedurende de dag enkele leuke prijzen verloot en maken de kinderen kans op een te gekke hoofdprijs.

Winktersjpas in de Rodahal is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Kerkrade, Jeugd- en Jongerenwerk Impuls, Kinderopvang Kerkrade, GGD Zuid-Limburg, Heton en Fontys Sporthogeschool. Met dit evenement willen de organisatoren het belang van sport en beweging benadrukken.