Pagina opties

Groter
A A
RSS

Wilt u meedoen aan een expositie? Creatieve deelnemers gezocht! (12-12-2018)

Bent u creatief? Wilt u iets moois creëren voor een tentoonstelling over ouderdomsdepressie? Eind januari zal een expositie starten met de titel 'het regent op mijn neus’. Deze uitdrukking komt van een oudere mevrouw. Zij had verdriet en moest huilen maar kon de juiste woorden niet vinden. Zij zei toen tegen een hulpverlener “het regent op mijn neus”.  

Depressie

Een depressie wordt bij senioren vaak niet herkend. Ze hebben niet zozeer last van extreme somberheid, maar zijn eerder mat en gelaten. Senioren denken dat deze klachten horen bij ouderdom of eenzaamheid.
(Ouderdoms)depressie leeft in onze samenleving. Ieder heeft zijn/haar eigen manier om er mee om te gaan. Ben jij partner, kind, hulpverlener of vrijwilliger en wil je delen hoe jij het ziet?

Met de tentoonstelling proberen we het thema ouderdomsdepressie onder de aandacht te brengen, meer inzicht te creëren en bespreekbaar te maken bij het brede publiek.

Creatieve uiting van gevoelens of ervaringen

Heeft u persoonlijk of (semi-)professioneel te maken (gehad) met iemand met ouderdomsdepressie of kampt u zelf met depressieve klachten? Of heeft u om een andere reden affiniteit met het onderwerp? En wilt u graag uw verhaal vertellen door middel van een schilderij, tekening, gedicht, verhaal, beeldhouwwerk, fotografie of anders? Doe dan mee! Vul het inschrijfformulier in en stuur het door naar gemeentehuis@kerkrade.nl of geef het af bij de balie van het gemeentehuis (Markt 33; pdf, 377KB).  

Pen je gevoelens neer, schilder, boetseer, uit je gedachten in een tekening, fotografeer wat je raakt of uit jezelf op een andere manier.
Let wel: het mogen geen bestaande gedichten of soortgelijk zijn, het moet helemaal uit uzelf, recht uit het hart, komen!

Gratis workshop

Wilt u graag meedoen maar zou u het fijn vinden op weg te worden geholpen? Of te overleggen met andere creatievelingen, of gewoon de ruimte van een atelier willen om aan uw creatie te werken? U kunt daar leren een schilderij of beeldhouwwerk te maken en het ter plaatse creëren.
Als u interesse heeft, is er voor exposanten de mogelijkheid een van de gratis workshops te volgen via de Vrije Akademie ZOM. Deze zullen plaatsvinden op 19 november, 14 december en 18 januari aanstaande.

Mail voor meer informatie naar gemeentehuis@kerkrade.nl of bel naar het algemeen telefoonnummer 14 045. Voor vragen over de workshop kunt u mailen naar info@vazom.nl

De werken dienen uiterlijk 29 januari 2019 ingeleverd te worden.

Expositie in HuB.

De opening van de expositie vindt, in aanwezigheid van de exposanten, plaats op 31 januari 2019 om 14.00 uur. Iedereen is uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Vervolgens zal de tentoonstelling een maand lang te zien zijn tijdens de openingstijden van HuB. Kerkrade.
 

Het project maakt onderdeel uit van het Euregionaal Project Senior Friendly Communities. Dit project wordt ondersteund door het Interreg V-A programma Euregio Maas-Rijn en mede mogelijk gemaakt door, euPrevent, Vrije Akademie ZOM en de partners in de HuB; Theater Kerkrade, Bibliotheek Kerkrade en Muziek- en Dansschool Kerkrade.