Pagina opties

Groter
RSS

Wil jij mensen helpen? Word AutoMaatje! Jij bepaalt wanneer je rijdt (31-08-2018)

‘AutoMaatje’ helpt mensen die af en toe vervoer nodig hebben (voor boodschappen bijvoorbeeld), maar zelf niet kunnen rijden of fietsen, het openbaar vervoer niet kunnen gebruiken en ook niemand in de buurt hebben om op terug te vallen. Wil jij iets voor een ander doen? Meld je dan aan als chauffeur!

Iemand die AutoMaatje wil gebruiken, meldt zich uiterlijk twee werkdagen van tevoren telefonisch of per e-mail aan bij Impuls. Impuls schakelt dan één van de vrijwilligers in. Klanten betalen 30 cent per kilometer aan de chauffeur. Ook moeten klanten een WA-verzekering hebben om eventuele schade aan de auto te vergoeden.

Vrijwilligers van Impuls verzorgen het ritje naar de huisarts, tandarts, fysiotherapeut, apotheek of gemeentehuis. Maar ook voor een afspraak bij de kapper of pedicure, of voor een ritje naar een vriend(in) kan AutoMaatje worden ingeschakeld. De coördinatie wordt verzorgd door vrijwilligers en een coördinator van Impuls.

Wil jij ook chauffeur worden? Meld je dan als vrijwilliger bij Impuls. Je geeft zelf aan wanneer je wil rijden en hoe vaak. Aanmelden kan per e-mail bij automaatje@impuls.nl of telefonisch via 045-5456351.

Er zijn wel een paar voorwaarden. Chauffeurs moeten:

  • In de buurt van Kerkrade wonen
  • Een geldig rijbewijs hebben
  • Een WA-verzekering hebben met dekking voor inzittenden
  • Een APK-gekeurde auto hebben
  • Een maximale leeftijd van 75 jaar hebben

Er kan een Verklaring omtrent Gedrag worden gevraagd. Die wordt aangevraagd en betaald door Impuls.

Automaatje is een initiatief van de ANWB en wordt gesteund door de gemeente Kerkrade en Impuls. Meer informatie op de website van de ANWB.