Pagina opties

Groter
RSS

Wijzigingen parkeren Kerkrade-Centrum (22-08-2019)

In de loop van deze week is er in het centrum van Kerkrade een aantal zaken veranderd op het gebied van parkeren. Het betreft praktische wijzigingen, aan de tarieven en voorwaarden is niets gewijzigd.  

Atrium en Kloosterraderplein
De slagbomen op de parkeerterreinen Atrium en Kloosterraderplein waren verouderd, waardoor deze regelmatig storingen gaven. Daarom zijn de slagbomen verwijderd en wordt voortaan gebruik gemaakt van cameraparkeren middels kentekenherkenning.
U kunt op deze terreinen zoals u gewend bent achteraf betalen door de instructie van de betaalautomaat op te volgen.

Kerkplein en Theaterplein
Op de parkeerterreinen Kerkplein en Theaterplein is het cameraparkeren verdwenen.
Vanwege de beperkte grootte van deze parkeerterreinen is gekozen om hier hetzelfde systeem te gebruiken als op de andere terreinen en langs de weg.
Op deze twee terreinen staan daarom nu parkeerautomaten. U kunt hier voortaan vooraf betalen bij de automaat of achteraf betalen met mobiel parkeren.

Moderne parkeerautomaten
Tenslotte zijn overal in het centrum de oude parkeerautomaten vervangen door modernere apparatuur. Op de nieuwe automaten dient u uw kenteken in te voeren om het parkeerticket te krijgen. U kunt op deze automaten ook een buitenlands kenteken ingeven.

Meer uitleg vindt u in het scherm van de parkeerautomaat.

Tarieven en voorwaarden ongewijzigd
Het betreft slechts enkele praktische wijzigingen, alle tarieven en voorwaarden blijven hetzelfde.
Zo kunt u nog steeds overal het eerste uur gratis parkeren. Ook de voorwaarden en regels met betrekking tot vergunningen blijven hetzelfde.

Parkeerjaarkaarten
Voor inwoners met een gehandicaptenparkeerkaart die daarnaast ook een parkeerjaarkaart van de gemeente hebben, geldt dat zij net zoals voorheen met hun kaart niet kunnen parkeren op het Atriumterrein en het Kloosterraderplein.
De nieuwe situatie levert voor hen wel een voordeel op; zij kunnen met de parkeerjaarkaart voortaan ook gratis op het Theaterplein en Kerkplein parkeren. 

Hier vindt u een actueel overzicht van alle parkeermogelijkheden in Kerkrade.