Pagina opties

Groter
RSS

Wijzigingen parkeren in Kerkrade in 2019 (23-01-2019)

Naar aanleiding van de afronding van het Centrumplan heeft de gemeenteraad in november 2018 besloten om het parkeerregime in Kerkrade-Centrum te wijzigen. De wijzigingen zullen stap voor stap ingevoerd worden in de loop van 2019.

Door het invoeren van nieuwe parkeerregels wordt parkeren in Kerkrade-Centrum in 2019 een stuk duidelijker en eenvoudiger. We zullen u de komende tijd op de hoogte houden van de veranderingen in het parkeerregime.

Eind december brachten we u op de hoogte van de gewijzigde parkeertarieven vanaf 1 januari 2019. De volgende wijziging gaat in op 1 februari 2019.

Mobiel parkeren vanaf 1 februari 2019
Op de locaties waar vooraf betalen geldt, wordt vanaf 1 februari een extra betaalmogelijkheid toegevoegd, namelijk mobiel parkeren. Met mobiel parkeren betaalt u achteraf met behulp van uw mobiele telefoon voor de daadwerkelijke parkeertijd. U hoeft dan dus niet meer vooraf in te schatten hoeveel parkeertijd u nodig heeft, of u te haasten omdat de parkeertijd afloopt. Mobiel parkeren is daardoor vaak ook voordeliger dan vooraf een parkeerkaartje kopen bij de automaat.

Mobiel parkeren is een extra betaaloptie, u kunt nog steeds vooraf een kaartje kopen bij de parkeerautomaat. Voor mobiel parkeren gelden dezelfde tarieven als bij de automaat: u parkeert het eerste uur gratis, daarna betaalt u €1,50 per uur.

Op de volgende parkeerlocaties wordt mobiel parkeren als extra betaalmogelijkheid toegevoegd:

  • Van Beethovenstraat (tussen Niersprinkstraat en kruising Mozartstraat/J.S. Bachstraat)
  • Poststraat
  • Kloosterraderstraat (tussen Poststraat en Oranjestraat)
  • Engerweg
  • Kapellaan (tussen kruising Putgang / Caspar Sprokelstraat en Markt)
  • Parkeerdek Einderstraat

Voordat u van mobiel parkeren gebruik kunt maken, moet u zich eerst eenmalig aanmelden bij één van de aanbieders van mobiel parkeren in Kerkrade-Centrum.

Kijk voor meer uitleg over mobiel parkeren en de beschikbare aanbieders op de pagina parkeren en tarieven