Pagina opties

Groter
RSS

Wijzigingen in parkeerbeleid Kerkrade (13-01-2020)

In het centrum van Kerkrade gelden vanaf 1 januari 2020 de volgende wijzigingen op het gebied van parkeren.

Gratis parkeren tijdens de koopavonden

Op donderdag is het koopavond in het centrum van Kerkrade. Vanaf 1 januari hoeft u op deze avond niet meer te betalen als u de auto in het centrum parkeert. In het centrum geldt betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag, van 09:00 – 18:00 uur.

Parkeermogelijkheden met een gehandicaptenparkeerkaart

Houders van een gehandicaptenparkeerkaart, zowel als bestuurder als passagier, kunnen vanaf nu drie uur gratis parkeren in de parkeerzones in Kerkrade waar vooraf betalen geldt.Op de parkeerterreinen waar cameraparkeren van toepassing is, kan niet geparkeerd worden met een gehandicaptenparkeerkaart.

Dit geldt voor parkeren in de hele gemeente. Dus ook buiten het centrum zoals bijvoorbeeld op de ventweg van de Kerkradersteenweg (bij GaiaZoo) en tijdens de zaterdagmarkt in Eygelshoven.

Naast de gehandicaptenparkeerkaart dient ook de blauwe schijf zichtbaar achter de voorruit neergelegd te worden, waarop de begintijd van het parkeren aangegeven dient te worden.

Mantelzorgersvignet

Geregistreerde mantelzorgers kunnen onder bepaalde voorwaarden een parkeervergunning aanvragen. Met dit zogenoemde mantelzorgersvignet kan tegen een gereduceerd tarief geparkeerd worden bij de woning van de persoon waaraan mantelzorg verleend wordt. Voor meer informatie en/of het aanvraagformulier kunt u terecht op de webpagina Parkeren en Tarieven