Pagina opties

Groter
RSS

Week tegen Eenzaamheid (23-09-2020)

Loge eenzaamheid gemeente Kerkrade

Van 1 tot en met 8 oktober vindt de Week tegen eenzaamheid 2020 plaats. 
Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich eenzaam. Mensen voelen het gemis van verbondenheid met anderen. Eenzaamheid is van alle leeftijden, niet enkel ouderen ervaren eenzaamheid.

In de Week tegen eenzaamheid wordt zowel landelijk als ook in Kerkrade aandacht gevraagd voor dit probleem. Eenzaamheid is vaak een stil verdriet, mensen lopen er niet mee te koop en je kunt aan de buitenkant niet zien, hoe iemand zich van binnen voelt.  

Wethouder Jongen (Wmo) : “De gemeente werkt met een groot aantal partijen samen aan een stad waarin mensen naar elkaar omkijken en oprechte aandacht voor elkaar hebben.”

In de Week tegen eenzaamheid worden er diverse activiteiten in Kerkrade georganiseerd. Natuurlijk wordt hierbij rekening gehouden met de voorschriften van het RIVM met betrekking tot corona.

Wilt u deelnemen aan een van de activiteiten, kijk dan op de website van de Bibliotheek Kerkrade, SMK Muziek- en dansonderwijs, VAZOM ( Vrije Academie Zuid Oostelijke Mijnstreek) of Impuls Kerkrade.

Voor meer informatie over eenzaamheid in het algemeen kunt u contact opnemen met het Meldpunt Eenzaamheid. Dat kan via het telefoonnummer 045-54 56 351 of  door te mailen naar info@impulskerkrade.nl