Pagina opties

Groter
RSS

Vrijwilligerswerk, iets voor jou? (13-02-2019)

Zie jij het zitten? Je tijd nuttig besteden en andere mensen helpen?

In Nederland zetten veel mensen zich als vrijwillig in voor hun medemens en  de maatschappij. Ook in Kerkrade is menig vrijwilliger actief.
Maar er zijn nog vele nieuwe vrijwilligers nodig! Ook iets voor jou? Doe je mee?

Waarom?

Werken als vrijwilliger kan een echte verrijking van je leven zijn. Je leert nieuwe mensen kennen, helpt anderen, hebt een zinvolle besteding van je tijd en jouw hulp wordt ontzettend gewaardeerd. Enkele Kerkraadse vrijwilligers zijn gevraagd naar hun ervaringen. Iedere maand lees je een ander persoonlijk verhaal!

Huub Arnolds

Maak kennis met Huub Arnolds. Huub is vrijwilliger bij FC Kerkrade-West. Hij is al 56 jaar lid van deze voetbalvereniging. Na jarenlang zelf actief te hebben gevoetbald, ging hij bij de activiteitencommissie van de club. Daar regelde hij, samen met anderen, alles voor het veteranenelftal. “Ik heb echt binding met de vereniging”, vertelt Huub, “dit is een extra motivatie om me hiervoor in te zetten. Het ging eigenlijk vanzelf, na de activiteitencommissie werd me gevraagd ‘een uurtje te helpen’ bij de bouw van de nieuwe accommodatie in 2003. Dit mondde uit in actief mee klussen en uiteindelijk ben ik bestuurslid geworden.” Na veertien jaar bestuurswerk is hij momenteel accommodatiebeheerder.

Bijna iedere dag is Huub aanwezig bij en actief voor de vereniging. “Thuis zitten is niks voor mij”, aldus Huub. “Ik zet me graag in omdat ik wil dat de club blijft bestaan en dat alles goed geregeld wordt. Het geeft voldoening als alles goed loopt. We hebben ook veel plezier onderling en we krijgen waardering van de leden.”

Bij FC Kerkrade-West worden momenteel nog een lid voor de ‘complex commissie’ (onderhoud van de accommodatie) en een trainer voor jeugdteams gezocht.

Kijk voor meer informatie op www.vrijwilligerswerkparkstad.nl/vrijwilliger-2/vacaturebank/ of meld je rechtstreekse bij de club.

Lijkt het jou ook leuk om te helpen bij FC Kerkrade-West of een andere sportclub? Of misschien bij een muziekvereniging? Of een heel ander soort club? Overal zijn wel helpende handjes nodig, dus meld jezelf aan om vrijwillig mee te doen!

Volgende maand is het verhaal te lezen van een vrijwilliger op een heel ander gebied. Vrijwilligers zetten zich op heel diverse manieren en plekken in!