Pagina opties

Groter
RSS

Vrijwilligerswerk, iets voor jou? John Oostindie (03-05-2019)

Zie jij het zitten? Je tijd nuttig besteden en andere mensen helpen?

In Nederland zetten veel mensen zich vrijwillig in voor hun medemens en  de maatschappij; ook in Kerkrade is menig vrijwilliger actief.
Maar er zijn nog vele nieuwe vrijwilligers nodig! Ook iets voor jou? Doe je mee?

Waarom?

Werken als vrijwilliger kan een echte verrijking van je leven zijn. Je leert nieuwe mensen kennen, helpt anderen, hebt een zinvolle besteding van je tijd en jouw hulp wordt ontzettend gewaardeerd. Enkele Kerkraadse vrijwilligers zijn gevraagd naar hun ervaringen. Iedere maand lees je een ander persoonlijk verhaal!

John Oostindie

Deze keer vertelt John Oostindie over zijn vrijwilligerswerk. John is op twee plekken actief: bij SGL en bij de Vriendenkring (initiatief van Impuls).

Hij vertelt: “Jaren geleden deed ik al vrijwilligerswerk bij de Hamboskliniek; ik had daar zelf aangeklopt omdat ik toen geen baan had. Ik maakte bijvoorbeeld uitstapjes met bewoners. Sommigen hadden therapie bij SGL dus daar kwam ik wel eens. In 2009 heb ik toen zelf het initiatief genomen om bij SGL te gaan helpen. Ik ben er nu 2 dagen in de week actief als vrijwilliger.”
SGL biedt zorg aan mensen met een handicap, vooral dagbesteding. John begeleidt een activiteit: koken met een groepje cliënten. Hij rijdt de bus heen en weer om mensen te halen en brengen en verzorgt de activiteit van A tot Z.
Ook helpt hij in de kantine van SGL.

Door Impuls werd John 5 jaar geleden gevraagd om te helpen en een nieuwe activiteit op te starten: de Vriendenkring. Eerst was dit een initiatief om mensen samen te brengen door elkaar thuis op bezoek te komen. Later is een andere opzet gekozen, dit was John’s idee: een groepje dat samen kookt en eet. Eén keer per maand komen maximaal 25 mensen samen in Pietershof op zondagochtend (binnenkort verhuizen ze naar P3). John belt geïnteresseerden of ze mee willen doen (uit het bestand van Impuls), doet de boodschappen en coördineert verder alles.
De activiteit is een groot succes. In Kerkrade-West komt er ook een dergelijke kookgroep!

Waarom doet John dit allemaal? “Ik doe graag dingen en zorg graag voor anderen, heb een groot hart. Waar hulp nodig is, help ik graag. Ik ga altijd met plezier. Als ik de lach van iemand terug krijg…. Daar doe ik het voor!” zegt hij enthousiast.

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk maar weet je nog niet wat of waar? Neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale. Deze centrale bemiddelt tussen organisaties die vrijwilligers zoeken en mensen die vrijwilligerswerk zoeken. Op de website zijn alle ‘vacatures’ te zien: www.vrijwilligerswerkparkstad.nl/vrijwilligercentrale-kerkrade

Of bel de Vrijwilligerscentrale op tel. 045-545 63 51.

Volgende maand is het verhaal te lezen van een vrijwilliger op een heel ander gebied. Vrijwilligers zetten zich op heel diverse manieren en diverse plekken in!