Pagina opties

Groter
RSS

Vrijwilligerswerk, iets voor jou? Hub Vanhommerig (07-08-2019)

Zie jij het zitten? Je tijd nuttig besteden en andere mensen helpen? Maak kennis met de enthousiaste en sportieve vrijwilliger van één van de voetbalverenigingen van Kerkrade. Hub Vanhommerig zet zich in voor KVC Oranje in Bleijerheide.

In Nederland zetten veel mensen zich vrijwillig in voor hun medemens en  de maatschappij; ook in Kerkrade is menig vrijwilliger actief.
Maar er zijn nog vele nieuwe vrijwilligers nodig! Ook iets voor jou? Doe je mee?

Waarom?

Werken als vrijwilliger kan een echte verrijking van je leven zijn. Je leert nieuwe mensen kennen, helpt anderen, hebt een zinvolle besteding van je tijd en jouw hulp wordt ontzettend gewaardeerd. Enkele Kerkraadse vrijwilligers zijn gevraagd naar hun ervaringen. Iedere maand lees je een ander persoonlijk verhaal!

Hub Vanhommerig

Maak kennis met de enthousiaste en sportieve vrijwilliger van één van de voetbalverenigingen van Kerkrade. Hub Vanhommerig zet zich in voor KVC Oranje in Bleijerheide.

Sinds 5 jaar is hij penningmeester. Vroeger (tot 1996) was hij 20 jaar lang voorzitter, hij is zelfs erevoorzitter geworden en hij is al 40 jaar lid van de club! We mogen wel zeggen dat hij veel bestuurservaring heeft dus.

“Een paar jaar geleden zijn een aantal oud-bestuursleden op verzoek terug gekomen”, vertelt Hub. “In het bestuur zitten nu zowel jonge leden als leden met meer ervaring, zoals ik. Ik heb zo’n geschiedenis en binding met deze club. Het blijft mooi als je op zaterdag de kinderen ziet voetballen. De vereniging bestaat al meer dan 100 jaar, het voortbestaan gaat me aan het hart.”

Aan de overkant van het terrein van KVC Oranje liggen de flats van Bleijerheide die momenteel gesloopt worden in het kader van ‘Super Circular Estate’. “Misschien geeft deze nieuwe ontwikkeling ook nog een impuls aan de club”,  aldus Hub.
Lees meer hierover op www.superlocal.eu/super-circular-estate/

“Het is altijd een uitdaging om vrijwilligers te vinden. Hoe krijg je de mensen hier naartoe of de leden zo ver om zich in te zetten. Hopelijk worden steeds meer mensen enthousiast om wat van hun vrije tijd te besteden aan het verenigingsleven. Iedereen is welkom, ook als je hier niet bekend bent. Ik zou zeggen: ga vrijwilligerswerk doen, het is gezellig en nuttig en je bent nooit eenzaam!”

Lijkt het jou leuk om je vrijwillig in te zetten voor KVC Oranje of een andere (sport)vereniging?

Bij KVC Oranje zijn momenteel best veel mensen nodig, van jeugdleider tot terreinbeheerder, van ondersteunen bij jeugdactiviteiten tot kantinehulp.

Of zou je iets heel anders willen doen? Kijk ook eens op de website www.vrijwilligerswerkparkstad.nl. Hier zijn ook altijd allerlei vacatures voor vrijwilligers te vinden. Of bel de Vrijwilligerscentrale op tel. 045-545 63 51.

De volgende keer is het verhaal te lezen van een vrijwilliger op een heel ander gebied. Vrijwilligers zetten zich op heel diverse manieren en plekken in!