Pagina opties

Groter
RSS

Vrijwilligerswerk, iets voor jou? Astrid Bertrand (21-06-2019)

Zie jij het zitten? Je tijd nuttig besteden en andere mensen helpen? Bij de bibliotheek in HuB.Kerkrade zijn vele vrijwilligers actief. Eén van hen is Astrid Bertrand, zij vertelt over haar ervaringen

In Nederland zetten veel mensen zich vrijwillig in voor hun medemens en  de maatschappij; ook in Kerkrade is menig vrijwilliger actief.
Maar er zijn nog vele nieuwe vrijwilligers nodig! Ook iets voor jou? Doe je mee?

Waarom?

Werken als vrijwilliger kan een echte verrijking van je leven zijn. Je leert nieuwe mensen kennen, helpt anderen, hebt een zinvolle besteding van je tijd en jouw hulp wordt ontzettend gewaardeerd. Enkele Kerkraadse vrijwilligers zijn gevraagd naar hun ervaringen. Iedere maand lees je een ander persoonlijk verhaal!

Astrid Bertrand

Bij de bibliotheek in HuB.Kerkrade zijn vele vrijwilligers actief. Eén van hen is Astrid Bertrand, zij vertelt over haar ervaringen. “Ik ben gastvrouw in de HuB, geef rondleidingen, adviseer bezoekers, ruim boeken in, help mensen met internet, voer gesprekken met mensen, ondersteun het personeel met allerlei taken. Het is een geweldige plek om te werken; het is niet zomaar een bieb, het is echt een cultureel centrum met een bijzondere, moderne uitstraling en een grote sociale functie.”
Toen de bibliotheek nog in de Einderstraat zat, liep Astrid daar eens langs en zag een bord met ‘vrijwilligers gezocht’. Dit sprak haar enorm aan. “Ik heb altijd interesse gehad in cultuur, kunst, architectuur en boeken; ik heb vroeger nog overwogen naar de bibliotheek en documentatie academie te gaan. Dus dit vrijwilligerswerk, op deze plek, past echt bij me! Het is fijn om mensen te helpen met de weg vinden, met boeken zoeken, helpen met iets op de computer of gewoon een praatje te maken”, vertelt ze gedreven.
Sinds de opening van HuB. werkt Astrid daar als vrijwilliger, dit doet ze 2 dagdelen per week. “Ik begon met één middag maar vond het zo leuk dat ik het heb uitgebreid met nog een dag. Ook op de koopzondagen (sinds eind maart is HuB. dan ook geopend!) werk ik. “

Astrid zou het iedereen aanraden actief te worden als vrijwilliger, vooral vanwege het sociale aspect. Als je om welke reden dan ook, wellicht tijdelijk, geen voltijdbaan hebt, is vrijwilligerswerk een fantastische levensinvulling. Het is leuk om te doen, je ontmoet veel mensen, het geeft structuur en je betekent iets voor de samenleving.

Heb jij ook interesse in vrijwilligerswerk in HuB.Kerkrade, neem dan contact op met Diana Sweelssen (coördinator vrijwilligers) via 045-730524 of d.sweelssen@bibliotheekkerkrade.nl

Kijk ook eens op www.vrijwilligerswerkparkstad.nl, daar zijn altijd vacatures voor vrijwillige functies te vinden. Of bel de Vrijwilligerscentrale op tel. 045-545 63 51.

Volgende maand is het verhaal te lezen van een vrijwilliger op een heel ander gebied. Vrijwilligers zetten zich op heel diverse manieren en plekken in!