Pagina opties

Groter
RSS

Vriendschapspin Euriade voor Tim Weijers! (21-05-2019)

Wethouder en locoburgemeester Tim Weijers ontving onlangs uit handen van de Stichting Euriade de zogenaamde Vriendschapspin. Bestuurder Werner Janssen van Euriade roemt de inzet van Weijers rondom de activiteiten van de stichting. De toekenning van de Vriendschapspin is een blijk van waardering vanuit Euriade richting de wethouder vanwege zijn inzet, betrokkenheid en promotie van Euriade.


Fundamenteel concept Euriade

Wethouder Weijers geeft aan verheugd te zijn met de ontvangst van de Vriendschapspin. “Het centrale doel van de stichting - het creëren van communicatie, interactie en daardoor begrip voor elkaar – raakt onze samenleving. Tegelijkertijd draagt Euriade met haar initiatieven en activiteiten bij aan de positieve uitstraling van Kerkrade.”

Martin Buber

Het dialogisch principe van Martin Bubers filosofie gebaseerd op het geleidelijk overwinnen van de ‘ik en jij’-antithese is de kern van alle door de organisatie georganiseerde activiteiten. Dit fundamentele concept wordt benadrukt door de ceremonie van de Martin Buber Plaquette, waarbij mensen worden geëerd voor hun uitstekende inzet om de dialoog positief te onderschrijven en de behoeftigen te helpen. Dit jaar mag oud-premier Dries van Agt op 22 november in HuB de Martin Buber Plaquette 2019 ontvangen.