Pagina opties

Groter
RSS

Uw bedrijfsvervoer energiezuiniger maken? (12-06-2019)

Al enkele jaren loopt in Kerkrade het project ‘Duurzaam Kerkrade’. Hier horen alle acties en projecten bij die Kerkrade uitvoert op het gebied van duurzaamheid. Denk hierbij aan het zonnepanelenproject Parkstad of de schaftkeet D’r Greeny die door Kerkrade gaat.

Voor bedrijven lopen er ook diverse zaken. Een goed voorbeeld is het succesvol verlopen project waarbij bedrijven geadviseerd werden bij het verduurzamen van de verlichting en de cv-installatie. De gemeente Kerkrade start voor bedrijven nu met ‘Zuinig op Weg’.

Zuinig op weg
Zuinig op weg is bedoeld om bedrijven inzage te geven hoe het vervoer ‘energiezuiniger’ te maken. De bedrijven worden bezocht door een deskundige die ter plekke de situatie opneemt en een voorstel doet. In de meeste gevallen kan geld worden bespaard.

Voorwaarden
De voorwaarden van de actie:

  • Het moet gaan om zakelijk personenvervoer, vrachtvervoer valt niet binnen het project.
  • Onder zakelijk personenvervoer wordt verstaan zakelijk vervoer via eigen of lease personenauto’s, vliegverkeer en woon-werkverkeer.
  • Voorafgaande aan het bedrijfsbezoek dient de deelnemer een overzicht aan te leveren van het huidige gebruikte type vervoer en de gereden kilometers of afgelegde trajecten.
  • De gemeente Kerkrade neemt de deelnamekosten voor haar rekening.
  • De deelnemer ontvangt van het advies een rapportage.
  • De gemeente Kerkrade ontvangt een afschrift van de rapportage.

Wilt u meedoen?
De gemeente Kerkrade laat het onderzoek uitvoeren door leden van FedEC (Federatie van Energie Consultants). Voor aanmelding of extra informatie kunt u terecht bij: BReS BV, telefoon 046 – 4757653. Maar u kunt ook terecht bij de gemeente via 14 045.