Pagina opties

Groter
RSS

Uitnodiging opening nieuw wijkpunt Chevremont (28-05-2019)

Bij deze nodigen wij iedereen van harte uit om aanwezig te zijn bij de opening van het nieuwe wijkpunt in Chevremont. Deze vindt plaats op zaterdag 15 juni 2019, van 13.00 tot 15.30 uur.

Tijdens de opening zal de nieuwe naam van het wijkpunt onthuld worden. Iedereen heeft de afgelopen weken kunnen meedenken over een nieuwe naam door middel van een prijsvraag. We hebben maar liefst 45 ideeën voor een nieuwe naam ontvangen van omwonenden, gebruikers en andere geïnteresseerden.
De inzender van de gekozen naam zal zijn/haar prijs in ontvangst nemen en meehelpen de naam te onthullen op 15 juni aanstaande.

Programma

Op 15 juni kunt u het nieuwe wijkpunt komen bekijken. Er zullen verschillende muzikale optredens plaatsvinden deze middag, zoals van de Kerkraadse sopraan Floor Bosman. Verder geven de gebruikers van het pand doorlopend voorlichting over hun activiteiten en vinden er kinder/jongerenactiviteiten van Impuls plaats. Ook kunt u genieten van lekkere hapjes en drankjes.

Nieuw wijkpunt

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de verbouwing en inrichting van de voormalige protestantse kerk en kosterwoning aan de Sint Pieterstraat in Chevremont, eerder bekend onder de naam P3. Het gebouw is al vanaf begin mei in gebruik, maar bij de officiële opening op 15 juni kan iedereen kennismaken met het geheel gerenoveerde gebouw en alle gebruikers. Nagenoeg alle activiteiten van het voormalig wijkpunt Pietershof zijn verhuisd naar het nieuwe wijkpunt.

Dit betreft diverse instanties zoals: Mondriaan, Impuls jongerenwerk én volwassenenwerk, Leuk voor Elkaar, Kom op de soep, stichting GIPS, steunpunt vrijwilligers en Kumpulan. De Stichting Muziek en Talent is een nieuwe gebruiker van het wijkpunt.

Er zullen in het nieuwe wijkpunt veel activiteiten voor jong en oud plaatsvinden, voor iedereen uit Kerkrade-Oost en omstreken, op het gebied van dans, muziek, beweging, creativiteit en informatieve onderwerpen. Namens wethouder Tim Weijers (Vastgoed) en wethouder Leo Jongen (Welzijn) bent u van harte welkom bij de opening op 15 juni aanstaande.