Pagina opties

Groter
RSS

Uitbreiding Levensbomenbos Kerkrade (19-08-2019)

De gemeente Kerkrade heeft sinds november 2017 een Levensbomenbos waar inwoners ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis een boom geplant hebben. Dit bos wordt eind dit jaar uitgebreid met 90 fruitbomen. “Inwoners van Kerkrade krijgen daarmee weer de gelegenheid om een boom te adopteren,” aldus wethouder Tim Weijers (openbare ruimte).

Boom adopteren

Inwoners van Kerkrade kunnen vanaf maandag 2 september voor 30 euro een boom in het Levensbomenbos adopteren. Een gedenkboom kan een persoonlijk aandenken zijn, maar het is ook een buitengewoon origineel cadeau om te geven.

Van maandag 2 september 9.30 uur tot en met vrijdag 23 september 16.00 uur is het aanmeldformulier om een boom te adopteren beschikbaar via deze website. Op deze website is ook meer informatie te vinden over het Levensbomenbos en de symboliek van de bomen.

Geïnteresseerden die hulp nodig hebben bij het invullen van het aanmeldformulier kunnen van 2 september tot en met 23 september op werkdagen tussen 9.30 uur en 11.30 uur terecht bij de locatie van de gemeente Kerkrade aan de Hammolenweg 6.

Plantdag

Adoptanten worden in de gelegenheid gesteld om de geadopteerde boom zelf te planten tijdens een plantdag. Deze plantdag vindt eind november plaats. De precieze datum wordt tijdig bekend gemaakt en is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Adoptanten die de boom zelf komen planten dienen er rekening mee te houden dat door het natuurlijk karakter van het Levensbomenbos het gebied beperkt toegankelijk kan zijn. Indien adoptanten niet in de gelegenheid zijn om hun boom zelf te komen planten, zal de gemeente zorgdragen voor de aanplant van de boom.

Inwoners die een boom hebben geadopteerd ontvangen tevens een certificaat als bewijs en een label om aan de boom te hangen, zodat adoptanten hun boom herkennen.

Locatie

Het Levensbomenbos is gelegen op het plateau tussen de Hamstraat en de Parallelweg, ten oosten van het bedrijventerrein Willem Sophia. Het is geen park met de daarbij behorende voorzieningen, maar heeft het karakter van een combinatie tussen een Limburgse fruitweide en een bomenweide. De inrichting is dan ook  sober. Het Levensbomenbos is alleen toegankelijk middels een pad, bestaande uit halfverharding. De individuele bomen kunnen door de begroeiing beperkt toegankelijk zijn. Het Levensbomenbos past daarmee binnen het ecologische karakter van het omringende natuurgebied.