Pagina opties

Groter
A A
RSS

Succesvol jaar voor Beleefbus Kerkrade (16-11-2018)


De Beleefbus Kerkrade heeft een succesvol seizoen 2018 achter de rug. Maar liefst 1.600 bezoekers maakten de afgelopen zomer een rondrit langs de toeristische pareltjes van Kerkrade. Dit is bijna 400 meer dan vorig jaar.

“Een prachtig gezamenlijk resultaat waar we trots op zijn,” zegt wethouder Tim Weijers (Toerisme). “Bovendien is het aantal bezoekers van buiten de regio, ten opzichte van vorig jaar, gestegen van 10 naar 30 procent. We hebben dit seizoen dus ook meer toeristen uit binnen- én buitenland weten te trekken. Daarmee heeft de Beleefbus Kerkrade zich bewezen als volwaardige attractie, die een breed publiek aanspreekt.”

Bijzondere beleving

De Beleefbus Kerkrade beleefde dit jaar zijn derde seizoen. De bezoekers konden iedere woensdag en zondag genieten van een ruim twee uur durende rondrit onder leiding van Kerkraadse gidsen, die vol enthousiasme het verhaal over hun eigen stad vertelden. Zo zorgde de Beleefbus voor een bijzondere beleving van de bezienswaardigheden, toeristische attracties én natuur in Kerkrade. Tijdens de rit stapten de passagiers twee keer uit om een kijkje te nemen bij een bezienswaardigheid. De uitstaplocaties wisselden per rondrit. Dit seizoen stonden Roda JC Kerkrade, Schacht Nulland, Museumplein Limburg, Abdij Rolduc, Kasteel Erenstein en de Botanische Tuin op het programma.

Ook voor rolstoelgebruikers

De Beleefbus is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Zij worden met een speciale lift in de bus getild. Voor elke rondrit waren dan ook rolstoeltickets verkrijgbaar.
Ook kende de Stichting Platform Gehandicapten Kerkrade een financiële bijdrage toe, waarmee speciale rondritten voor verzorgingstehuizen werden gerealiseerd. Zo genoten ongeveer 300 bewoners van 9 verschillende verzorgingstehuizen van een rit door Kerkrade. Het weerzien van bekende plekjes in hun (geboorte)stad riep bij veel ouderen mooie herinneringen op.

Beleef Kerstival Kerkrade

Ook buiten het zomerseizoen is de Beleefbus regelmatig te zien in Kerkrade en omgeving. Zo zet de gemeente de bus in tijdens Beleef Kerstival Kerkrade, het winterevenement dat vanaf 7 december a.s. losbarst. Op 8 en 9 december rijdt de Beleefbus als gratis pendeldienst tussen Kerstwereld Rolduc en het centrum van Kerkrade. De passagiers worden verwelkomd door een verhalenverteller die tijdens de rit het kerstverhaal ten gehore brengt. In het hart van de stad kan de bezoeker genieten van allerlei activiteiten in kerstsfeer.

Vervolg in 2019

“De Beleefbus zet Kerkrade op een unieke wijze op de kaart. De stijgende bezoekersaantallen en de vele positieve reacties die wij dit jaar weer hebben ontvangen bewijzen dit eens te meer. Daarom willen we de Beleefbus ook in 2019 laten rijden, zodat het publiek dan opnieuw kan genieten van al het moois dat Kerkrade te bieden heeft”, aldus wethouder Weijers.