Pagina opties

Groter
RSS

Succesvol Eurode wandelboekje opnieuw gratis verkrijgbaar (07-06-2019)

Tijdens de Eurode raadsvergadering op 6 juni is de derde druk van de gratis brochure '11 Wandelingen in Eurode' gepresenteerd. Sinds de eerste uitgave in 2013 vindt dit boekje, met 11 schitterende routes door Herzogenrath en Kerkrade, gretig aftrek. Inmiddels zijn maar liefst 15.000 exemplaren verspreid onder wandelliefhebbers en toeristen. Omdat de voorraad op was, besloot het Openbaar Lichaam Eurode tot een herdruk van deze succesvolle brochure. Deze is vanaf nu weer gratis verkrijgbaar.

Verrassende wandelomgeving
Met dit wandelboekje willen Herzogenrath en Kerkrade iedereen laten meegenieten van de prachtige natuur en rijke historie van dit grensgebied, Eurode. Dit is eveneens  de naam van het samenwerkingsverband tussen beide steden. De 11 wandelroutes variëren in afstand van 3 tot 15 kilometer. Diverse routes voeren langs de zogenaamde Historische Driehoek, bestaande uit Abdij Rolduc, Burg Rode en de Baalsbruggermolen. Bij elke route vindt de wandelaar interessante achtergrondinformatie over de bijzondere geschiedenis die beide steden al eeuwenlang met elkaar verbindt. Natuurlijk is er ook veel aandacht voor de flora en fauna in dit grensoverschrijdende gebied. Zo bieden het Wormdal, de Anstelvallei en het Broichbachtal een verrassend gevarieerde wandelomgeving waarin je heerlijk kunt onthaasten!

Volledig geactualiseerd
De derde druk van dit Eurode wandelboekje is volledig geactualiseerd: “De afgelopen jaren zijn er op diverse plaatsen ingrijpende wijzigingen geweest in het wegennet. De routes zijn daarom op meerdere punten aangepast”, aldus burgemeester Som (Kerkrade). Verder zijn er naar aanleiding van de eerdere uitgaven reacties ontvangen van enthousiaste wandelaars: “Uiteraard hebben we deze reacties zo goed mogelijk verwerkt. Zo blijft dit echt een boekje dat gemaakt is door wandelaars voor wandelaars!”, aldus burgemeester Von den Driesch (Herzogenrath).

Gratis
Het Eurode wandelboekje is vanaf vrijdag 7 juni gratis af te halen bij het VVV Servicepunt in HuB Kerkrade (Theaterplein 30). De wandelroutes zijn ook gratis te downloaden via www.eurode.eu