Pagina opties

Groter
RSS

Startweekend Beleef Kerstival (10-12-2019)

De binnenstad is versierd met ontelbaar veel lichtjes en klaar voor Kerstival! “Beleef tijdens de laatste decemberweekenden een sfeervol kerstprogramma vol optredens en attracties van, voor én door Kerkradenaren,” aldus wethouder Tim Weijers (evenementen).

Tijdens de weekenden van 14 en 15 december, 21 en 22 december en op zaterdag 28 december kunt u op meerdere locaties in het centrum genieten van extra activiteiten.

Terugkerende activiteiten

De allerkleinsten kunnen heerlijk zwieren op de oudhollandse draaimolen of een ritje maken in het nostalgische kerststoomtreintje. Neem een kijkje bij de creatieve kerstmarkt van de Vrije Akademie en koop er de meest creatieve kerstversieringen. Natuurlijk zijn er wafels te koop voor het goede doel en kijk op de Markt 21 eens naar een schitterende model van het Miljoenenlijntje. Bij de speciale kramen zijn lekkere traktaties en mooie versieringen te koop.

Programma startweekend

Zaterdag 14 december
Op zaterdag 14 december start ons muziekprogramma op de Markt om 13.00 uur met een optreden van zanggroep De Kling, die meteen het echte kerstsfeertje zal neerzetten. Natuurlijk ontbreekt de blaasmuziek niet; vanaf 14.00 uur is het podium voor “Wennig lòf, veul doeësj”. In de Orlando-passage kunt u vanaf 14.00 uur genieten van zanger René Reulings die een optreden in Dean Martinstijl verzorgd. De gezamenlijke ondernemers van de Hoofdstraat heten u van harte welkom met een speciale schminkactie voor de kids en heerlijk verse wafels. Het kerststoomtreintje tuft deze dag op de Markt.

Zondag 15 december
Tijdens deze koopzondag is de bühne op de Markt gereserveerd voor DJ Roland B, die vanaf 13.00 uur een hippe kerstmix zal verzorgen. Om 14.00 komt de popgroep No Vacancy optreden en om 17.00 uur komt het slagwerkensemble van de muziekschool. Zangkoor Voyage zingt vanaf 13.30 uur in de Orlandopassage en op de Hoofdstraat kunt u onder het genot van een heerlijk warme chocomel of glühwein luisteren naar bijzondere verhalenvertellers. Door het centrum paradeert een kerstkameel waar je mee op de foto kan. Het stoomtreintje is te vinden op de Niersprinkstraat.

’s Avond geeft het Chevremonts Mannenkoor een sfeervol kerstconcert in de HuB.

Combineer een bezoek aan Kerkrade met een kijkje bij de kerstmarkt in Herzogenrath en maak gebruik van de pendeldienst van de Beleefbus! Deze vertrekt dit weekend vanaf 12.30 uur op elk half uur vanaf de halte aan het Kerkplein.

Gratis parkeren tijdens kerstinkopen

Tijdens Kerstival kunt u in het gehele centrum van Kerkrade gratis parkeren! Tijdens de kerstperiode zijn er koopzondagen op 15 december en 22 december; u bent dan van harte welkom om tussen 13.00 en 17.00 uur te shoppen. Op 24 december en 31 december sluiten alle winkels om 16.00 uur.

Meer weten over Kerstival? Kijk op de website van Beleef Kerkrade of op de Facebookpagina van Beleef Kerkrade.