Pagina opties

Groter
RSS

Sjevemethoes ontvangt bronzen keurmerk! (18-12-2020)

Het Sjevemethoes aan de Sint Pieterstraat heeft het bronzen Keurmerk voor toegankelijkheid ontvangen. Wethouders Tim Weijers (Vastgoed) en Leo Jongen (Wmo) hebben  op 11 december het keurmerk overhandigd aan Sean Kalfics, vrijwilliger van Stichting GIPS.

Het keurmerk betekent dat het Sjevemethoes goed toegankelijk is voor mensen met een beperking. Mensen die moeilijk ter been zijn kunnen ongehinderd naar de entree en door het gebouw bewegen. Ook als zij gebruik maken van rollator of rolstoel. De toiletten zijn bruikbaar voor mensen met krukken of in rolstoelen. Rolstoelen kunnen goed aanschuiven bij de tafels in het café.

Het keurmerk heeft het niveau ‘brons’ en dat betekent dat er nog verbeteringen nodig zijn om zilver, goud of platina te halen.

Help mee om ongehinderd door Kerkrade te gaan

Ruim één vijfde deel van de inwoners van Kerkrade heeft één of meer beperkingen met horen, zien of mobiliteit. De gemeente Kerkrade vindt het dus belangrijk om te zorgen dat de vele voorzieningen en attracties goed toegankelijk zijn voor iedereen. De gemeente roept iedereen op om leuke en toegankelijke locaties binnen Kerkrade te beoordelen met de Ongehinderd app. Daarmee kun je anderen helpen om plekjes te vinden om er onbezorgd op uit te kunnen. Natuurlijk hopen we daarbij dat we het coronavirus snel in bedwang hebben.

Wethouders Jongen en Weijers: “Wij hopen dat het Sjevemethoes een voorbeeld mag zijn voor andere organisaties om hun gebouwen goed in te richten. Ook willen wij mensen oproepen hun ervaringen te delen in de Ongehinderd app.”

Ongehinderd app

Heb je de Ongehinderd app al gedownload? Via deze app kun je eenvoudig de toegankelijkheid van gebouwen en plekken vinden en kun je ons helpen door plaatsen binnen Kerkrade te beoordelen op de toegankelijkheid. Je kunt de Ongehinderd app gratis downloaden via de Apple App Store, Google Play Store of via app.ongehinderd.nl