Pagina opties

Groter
RSS

Samen werken aan een schone stad (28-05-2020)

Sinds het begin van de Coronacrisis is ook het gebruik van de openbare ruimte veranderd. Zo blijkt in het hele land dat het achterlaten van afval op straat en in de natuur is toegenomen. Ook in Kerkrade is dat het geval, zowel in de natuur alsook rond de afvalbakken in de openbare ruimte. De afvalbakken worden dikwijls binnen enkele uren na lediging weer geheel gevuld met huisvuil. Het gevolg is dat het afval waarvoor deze bakken bedoeld zijn, in de directe omgeving terecht komt.  Deze vervuiling leidt bij veel inwoners en bezoekers tot grote ergernis.

Samen met RD-4 en natuurbeheerders zoals de Stichting Limburgs Landschap (beheerder van de Anstelvallei) stelt de gemeente Kerkrade alles in het werk om deze onnodige vervuiling te voorkomen. Zo worden de afvalbakken vaker dan normaal geledigd en is het aantal medewerkers voor de uitvoering van deze werkzaamheden meer dan verdubbeld.

Wethouder Dion Schneider (milieu, afval en reiniging):  “Samen kunnen we zorgen voor een schone en leefbare stad. Laat geen afval achter in de openbare ruimte en gooi geen huisvuil in de gemeentelijke afvalbakken.”

Tot slot heeft deze problematiek ook extra aandacht van de Handhaving. In de afgelopen weken zijn meerdere processen verbaal opgemaakt voor het achterlaten van afval in de openbare ruimte. Daarbij lopen de boetes uiteen van € 95,- tot € 480,-.

Namens onze medewerkers hartelijk dank voor uw begrip en medewerking.