Pagina opties

Groter
RSS

Publicatie marktuitvraag windenergie Parkstad-Zuid (23-02-2021)

logo Duurzaam Kerkrade

De gemeenten in de regio Parkstad Limburg willen in 2040 energieneutraal zijn. De gemeenten Heerlen, Kerkrade en Simpelveld zetten daarom nu een volgende stap in het project Windenergie Parkstad-Zuid. Zij vragen marktpartijen en energiecoöperaties om binnen de door de gemeenten gestelde randvoorwaarden, met plannen te komen voor de ontwikkeling van windprojecten in Parkstad-Zuid.

Documenten marktuitvraag Windenergie Parkstad-Zuid

Wij publiceerden al eerder een nieuwsbericht ter aankondiging van de marktuitvraag windenergie Parkstad-Zuid. Op maandag 22 februari 2021 is de marktuitvraag inclusief bijlagen gepubliceerd.

Het doel van deze marktuitvraag is het komen tot één of meerdere haalbare plannen in het gebied Parkstad-Zuid voor de realisatie van in totaal vier tot acht windmolens. De plannen moeten passen binnen de uitgangspunten die zijn vastgesteld door de gemeenten.

U kunt de documenten (PDF) downloaden via onderstaande links: 

  1. Marktuitvraag
  2. Bijlage 1: Besluitvormingsstukken (voorbeeld gemeente Simpelveld)
  3. Bijlage 2: Beoordelingskader

Vooraanmelding initiatief verplicht (uiterlijk 15 maart 2021)

Vooraanmelding van een initiatief is verplicht voor deelname aan de vervolgprocedure (deze staat omschreven in de marktuitvraag) en dient op uiterlijk 15 maart 2021 te hebben plaatsgevonden door een e-mail te sturen naar info@windenergieparkstad.nl met als onderwerp ‘vooraanmelding initiatief’.

Informatiebijeenkomst voor marktpartijen en energiecoöperaties op 25 februari 2021

De gemeenten Heerlen, Kerkrade en Simpelveld nodigen geïnteresseerde marktpartijen en energiecoöperaties uit voor een digitale informatiebijeenkomst over de marktuitvraag van het project ‘Windenergie Parkstad-Zuid’ op donderdag 25 februari 2021 van 14.00 uur tot 15.30 uur. 

Op de website van windenergie Parkstad vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden

Logo's gemeenten Heerlen, Kerkrade en Simpelveld en logo Parkstad Limburg