Pagina opties

Groter
RSS

Praatstoelen voor veilige ontmoetingen in Kerkrade (08-02-2021)

Beeldmerk Eenzaamheid

In Kerkrade hebben wij  alle aandacht voor eenzaamheid. En dat wordt gezien. In de nieuwsbrief van het landelijk actieprogramma ‘Eén tegen eenzaamheid’  is er namelijk aandacht besteed aan de ‘praatstoelen’ voor veilige ontmoetingen in onze stad.

De gemeente Kerkrade zet zich samen met 31 uiteenlopende lokale organisaties actief in tegen eenzaamheid. Maar door corona kunnen veel activiteiten helaas niet doorgaan. En dat terwijl elkaar ontmoeten juist nu belangrijker is dan ooit. Het project Praatstoelen is een mooi voorbeeld van hoe Kerkrade in deze tijd toch veilige ontmoetingen organiseert en sociale cohesie stimuleert.

Wethouder Leo Jongen: “De pandemie heeft onze aanpak tegen eenzaamheid flink geremd, maar het fundament staat. Zodra het kan, zetten we samen onze schouders eronder en organiseren we weer volop ontmoetingen.”

Het hele artikel kunt u lezen op de website van dit landelijk actieprogramma tegen eenzaamheid geinitieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport www.eentegeneenzaamheid.nl/lokale-aanpak/praatstoelen-voor-veilige-ontmoetingen-in-kerkrade/