Pagina opties

Groter
RSS

Participatieprogramma Zonnepark Emma Safety Footwear (03-12-2020)

logo duurzaam kerkrade

De zon in Kerkrade is goed voor 3 à 4 procent rendement.

Zie voor de oorspronkelijke berichtgeving ook de website van Emma Safety Footwear.

Aandelen in Kerkraads zonnepanelenproject 

Op bedrijventerrein Dentgenbach in Kerkrade ligt EMMA Safety Footwear (Tunnelweg 104). EMMA, in 1931 voortgekomen uit de Limburgse mijnindustrie en tegenwoordig onderdeel van de Zweedse multinational Hultafors Group, produceert veiligheidsschoenen die in de hele wereld worden verkocht. Op de daken en de zonneweide van EMMA in Kerkrade liggen maar liefst 6.500 zonnepanelen. Die panelen zorgen ervoor dat niet alleen EMMA maar ook nog eens 700 huishoudens van groene stroom kunnen worden voorzien.

250 euro per aandeel

Inwoners van de gemeente Kerkrade en medewerkers/gepensioneerden van EMMA Safety Footwear hebben het voorrecht om als eerste aandelen te kopen in dit zonne-energieproject. Dit voorrecht geldt tot 31 januari 2021, daarna wordt het fonds opengesteld voor iedereen. Er zijn maximaal 1000 aandelen beschikbaar. Eén aandeel kost 250 euro, het verwachte rendement is 3 à 4 procent. De winst op het aandeel (dividend) wordt jaarlijks uitbetaald. De aandelen kunnen op ieder gewenst moment weer worden verkocht.

Meer informatie, ook over eventuele risico’s, is te vinden op de website van Meewind.


Wie staat aan de basis en wie coördineert dit duurzame energieproject in Kerkrade?

Dat doet de firma Meewind. Dat bedrijf investeert - via het Groenfonds Regionaal Duurzaam - al ruim tien jaar in groene, rendabele energieprojecten in Nederland, waaronder dit project in Kerkrade.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat hoog op de agenda van de gemeente Kerkrade.

Dion Schneider, wethouder Duurzaamheid en Economie: “Het beleid is onder meer gericht op het stimuleren van zonne-energie om zo toe te werken naar een energieneutrale gemeente. De gemeente Kerkrade hanteert als een uitgangspunt dat inwoners moeten kunnen participeren en de voordelen ervaren van grootschalige energieprojecten. Dit project past perfect binnen de succesvolle ontwikkeling op bedrijventerrein Dentgenbach waar economie en duurzaamheid steeds meer hand in hand gaan. Door het kopen van een aandeel worden de deelnemers symbolisch mede-eigenaar van dit Kerkraadse zonnepanelenproject. Aandelen kosten vaak meer dan duizend euro per stuk en zijn daarom niet voor iedereen haalbaar. EMMA Safety Footwear stelt inwoners en werknemers/gepensioneerden in de gelegenheid om aandelen van 250 euro te kopen. Hierdoor krijgen inwoners die minder kunnen of willen besteden eveneens de gelegenheid om mee te profiteren.”

EMMA Safety Footwear

Frank Hamstra, directeur EMMA Safety Footwear: “Ons bedrijf behoort in Nederland tot de koplopers op het gebied van duurzaamheid. Dankzij dit project profiteert EMMA van lokaal opgewekte duurzame energie. Ook onze medewerkers en gepensioneerden kunnen via het ‘Groenfonds Regionaal Duurzaam’ van Meewind een aandeel kopen met een hoog rendement.”

Wij hopen u goed geïnformeerd te hebben. Als u wilt mee investeren in de energietransitie reserveer dan vrijblijvend uw participatie

Samen gaan we voor duurzaam,

Emma Safety Footwear & Gemeente Kerkrade

Logo's Emma Gemeente Kerkrade Sunrock