Pagina opties

Groter
RSS

Overhandiging poster vrijwilligerswerk (27-02-2019)

De gemeente Kerkrade zet actief in op het werven van nieuwe vrijwilligers. Bij diverse verenigingen en organisaties zijn mensen nodig die enthousiast en vrijwillig een steentje willen bijdragen.

Enkele Kerkraadse vrijwilligers zijn gevraagd naar hun ervaringen. Iedere maand is een persoonlijk verhaal te lezen in het Stadsjournaal en op de website & social media van de gemeente.

In februari was als eerste het verhaal van Huub Arnolds te lezen, vrijwilliger bij FC Kerkrade-West. Wethouder Leo Jongen (Welzijn) ging langs bij deze voetbalvereniging om de eerste poster te overhandigen aan Huub en andere vrijwilligers van voetbalvereniging Kerkrade-West.

In heel Kerkrade zullen posters met de foto’s van diverse vrijwilligers opgehangen worden.

“Mensen als Huub zijn hard nodig in de maatschappij. Het werk van vrijwilligers wordt zeer gewaardeerd”, aldus wethouder Leo Jongen. “Zie jij het ook zitten? Je tijd nuttig besteden en andere mensen helpen?”

Werken als vrijwilliger kan een echte verrijking van je leven zijn. Je leert nieuwe mensen kennen, helpt anderen, hebt een zinvolle besteding van je tijd en jouw hulp wordt ontzettend gewaardeerd.

Lees meer over vrijwilligerswerk.

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk maar weet je nog niet wat of waar? Neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale. Deze centrale bemiddelt tussen organisaties die vrijwilligers zoeken en mensen die vrijwilligerswerk zoeken. Op de website zijn alle ‘vacatures’ te zien: www.vrijwilligerswerkparkstad.nl/vrijwilligercentrale-kerkrade