Pagina opties

Groter
RSS

Open dag hoeve Nieuw Ehrenstein (06-11-2018)

Op zondag 10 november 2019 gaan de deuren van Hoeve Nieuw Ehrenstein in de Anstelvallei even open. Tussen 11.00 en 16.00 uur kan iedereen een kijkje nemen in het 18e eeuwse monumentale complex dat op dit moment ingrijpend wordt gerestaureerd door de Stichting Limburgs Landschap. Nu het complex bouwtechnisch weer veilig is, kunnen bezoekers kennis maken met de restauratie en de toekomst van het monument.

Boerderij al aangepakt

“Het boerderijgedeelte van het complex is dankzij steun van ons als gemeente Kerkrade, de provincie Limburg en het rijk al onder handen genomen zodat de ruwbouw nu te bezichtigen is. Hoewel misschien nog moeilijk voor te stellen: hier zal vanaf het voorjaar de gastvrije horeca gevestigd zijn,” aldus wethouder Tim Weijers (Toerisme).

Eigen verhaal

Er zijn veel bijzondere bouwsporen ontdekt tijdens de restauratie. Die vertellen deels het verhaal van het gebouw. Op dit moment wordt ook het dak van de villa al aangepakt om zo snel mogelijk water- en wind dicht de winter in te gaan. Maar binnen is het nu nog een schilderachtige bouwval. Kortom een inspirerend monument met een eigen verhaal. Mensen van Het Limburgs Landschap zullen de bezoekers op 11 november door het complex leiden.