Pagina opties

Groter
RSS

Ook 10e editie White Thursday op Markt in Kerkrade! (03-03-2020)

De inmiddels traditionele White Thursday Party viert in 2020 haar 10-jarig bestaan. De jubileumeditie vindt op Witte Donderdag 9 april 2020 in de vorm van The Sugar Club Edition plaats. Op initiatief van wethouder Tim Weijers (Evenementen & Stadsmarketing) werd onlangs op Facebook een poll over de locatievoorkeur voor dit jongerenevenement gepost. De Markt kreeg daarbij met 55% van de stemmen de voorkeur boven het Stadspark. 
 

The Sugar Club Edition
Afgelopen jaar was al gekozen voor een open opzet met zoals gebruikelijk gratis toegang tot White Thursday. “Dit jaar is samen met Music Dome Kerkrade voor een format gekozen dat nog meer aansluit bij de doelgroep jeugd en jongeren. White Thursday start op donderdag 9 april 2019 om 17.00 uur, met een Sugar Clubaankleding en -programmering en een stijlvolle podiumblikvanger op de Markt,” geeft organisator Ramon Luckers aan. “De aanpalende terrassen van de Kerkraadse horeca sluiten aan bij deze opzet.”

Line-up
“The Sugar Club is een concept dat drie keer per jaar in de Music Dome in Kerkrade wordt georganiseerd. Het is een concept dat zich voornamelijk richt op een jongere doelgroep en hierdoor perfect aansluit op het evenement WhiteThursday en het evenementenbeleid van Kerkrade,” aldus wethouder Weijers. In de line-up staan Tisjeboyjay & Fenomeno, Capital Candy, Tommy Rizzo, Stanley Stones en de Kerkraadse DJ Riley geprogrammeerd.Foodcorner
Extra sfeer op de Markt wordt gecreëerd door een Foodcorner met gezellige zitgelegenheden. Enkele horecaondernemers op de Markt haken hierbij aan, samen met de organisatie. Tegelijkertijd is koopavond in Kerkrade centrum.

Gratis
White Thursday, The Sugar Club Edition begint om 17.00 uur op de Kerkraadse Markt en eindigt om 22.00 uur en is gratis toegankelijk.

Jongeren
Wethouder Weijers geeft enthousiast aan dat het vernieuwde concept naadloos aansluit op het evenementenbeleid van de gemeente Kerkrade: “Ook dit is Beleef Kerkrade, met kwaliteit, sfeer en beleving. Met deze speciale editie willen we weer meer aandacht besteden aan de oorspronkelijke doelgroep van White Thursday: jeugd en jongeren.” In 2011 is de gemeente gestart met White Thursday in het kader van de toen lopende gemeentelijke campagne om het Glazen Huis van 3FM naar Kerkrade te halen. Het dance-event was zo’n succes dat besloten werd om het ook in de daarop volgende jaren te laten plaatsvinden.