Pagina opties

Groter
RSS

Ontvanger Martin Buber Plaquette 2020 (07-02-2020)

Dit jaar zal de Martin Buber Plaquette op 27 november uitgereikt worden aan Auma Obama. Zij ontvangt de waardering vanwege haar inzet voor kinderen met wie het niet goed gaat, niet gezien worden of voor wie het lot niet gunstig gestemd was. Via haar stichting ‘Sauti Kuu Foundation’ geeft zij kinderen in Afrika de kans om hun eigen lot te bepalen.

Haar stichting verzorgt trainingen, workshops en creatieve activiteiten zoals dans, muziek en theater. Zodat de deelnemende kinderen hun competenties op sociaal, communicatief of management vlak kunnen ontwikkelen. Dit vergroot het zelfbewustzijn en ook het zelfvertrouwen van de kinderen. En ontwikkelen ze de volharding die bijdraagt aan een eigen structuur voor een zelfstandig leven.

Bijzonder medemens
Burgemeester Petra Dassen is trots dat Kerkrade weer een bijzonder persoon in de stad mag ontvangen: “Met deze prijsdraagster honoreert de stichting Euriade de sociale betrokkenheid van een mens met het hart op de goede plek. Zij zal velen inspireren en we zien in Kerkrade dan ook uit naar haar komst”

Auma Obama is in 1960 geboren in Nairobi. Ze is de dochter van Barack Obama senior en zijn eerste vrouw, Kezia. Ze is de oudere halfzus van de voormalig president van de Verenigde Staten, Barack Obama.

Ze studeerde Duits aan de Universiteit van Heidelberg van 1981 tot 1987. Na haar afstuderen in Heidelberg studeerde ze aan de Universiteit van Bayreuth, waar ze in 1996 afstudeerde als doctor in de filosofie.