Pagina opties

Groter
RSS

Ontmoetingsplek voor veteranen: nieuwe locatie voor Stichting GOC Parkstad in Kerkrade (18-02-2019)

Vrijdag 15 februari heeft Stichting Geüniformeerden Centrum Parkstad (GOC Parkstad) de deuren van haar nieuwe locatie Beerenbosch geopend, aan de Berenbosweg 1 te Kerkrade.

Het Geüniformeerden Ontmoetingscentrum is een enthousiaste groep van, voor, met en door veteranen en andere (voormalig) geüniformeerden en hun gezinsleden. Zij kunnen elkaar hier ontmoeten, ervaringen uitwisselen met mensen die een vergelijkbare achtergrond hebben en zinvol werk verrichten.

Gemeente stelt nieuwe locatie ter beschikking
Wethouder Tim Weijers (Vastgoed) overhandigde symbolisch de sleutel van het gebouw aan de heer Lolkema, de voorzitter van stichting GOC Parkstad. Alle aanwezigen werden getrakteerd op een feestelijk programma. Voor belangstellenden waren er rondleidingen en werd toelichting gegeven op hetgeen Stichting doet voor haar medeveteranen en hun gezinnen.

De afgelopen jaren was Stichting GOC Parkstad gehuisvest in het voormalig scoutinggebouw aan de Lambertistraat 10a te Kerkrade, deze accommodatie werd hun door de gemeente ter beschikking gesteld.
Omdat het gebouw aan de Lambertistraat inmiddels verkocht is aan het Rode Kruis, heeft de gemeente gezorgd voor een nieuw onderkomen voor Stichting GOC Parkstad. De nieuwe locatie op de Beerenbosch biedt vanwege de accommodatie en de ligging in een bosrijke omgeving meer mogelijkheden voor opvang en begeleiding van veteranen.

“Deze veteranen hebben in het verleden hun verantwoordelijkheid genomen door te strijden voor andermans vrijheid. Wij als gemeente hebben onze verantwoordelijk genomen door hun huisvesting te bieden. Nu doen we dit opnieuw door een nieuwe locatie ter beschikking te stellen aan Stichting GOC Parkstad,” aldus wethouder Weijers.

Ondersteuning en begeleiding
Stichting GOC Parkstad bestaat uit ‘nuldelijnshelpers’, vrijwilligers die ondersteuning bieden aan veteranen, dienstslachtoffers en hun gezin. Zij vormen dan ook een landelijk netwerk dat veteranen met een hulpvraag opvangt en zo nodig de weg wijst naar het Veteranenloket. De nuldelijnshelper ondersteunt, begeleidt en biedt hulp. Iedere veteraan en iedereen zijn omgeving moet op elk gewenst moment contact kunnen opnemen met een daarvoor opgeleide vrijwilliger als er hulp nodig is. Dit geldt ook voor ook nabestaanden.

Wilt u in contact komen met of informatie krijgen over Stichting GOC Parkstad, dan kunt u contact opnemen met de heer Piet Heuts op nummer 06 54732746. Ook kunt een een e-mail sturen naar stichting@goc-parkstad.nl, maar nog beter is het natuurlijk om gewoon langs te komen.

Het GOC Parkstad is geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 12 tot 17 uur. Kijk voor meer informatie op
www.goc-parkstad.nl