Pagina opties

Groter
RSS

Ontmoeten Rolduckerveld (03-02-2020)

Op zaterdag 1 februari waren inwoners van Rolduckerveld uitgenodigd voor een ontmoetingsmarkt in het Sjevemethoes.

In november 2019 maakten de gemeente Kerkrade, Wonen Zuid, HEEMwonen, de Provincie Limburg en de Stadsregio Parkstad Limburg bekend dat ze aan de slag gaan met het deel van Rolduckerveld tussen de Ailbertuslaan en de Deken Deutzlaan.  

De partijen wilden tijdens de ontmoetingsmarkt heel graag verhalen, ervaringen en ideeën van bewoners horen over hun buurt Rolduckerveld. Er waren lekkere versnaperingen, informatiekraampjes, een wensboom, knutselactiviteiten voor de kinderen en twee workshops voor degenen die mee wilde denken over de plannen in Rolduckerveld. Ook was er een kleurwedstrijd uitgeschreven voor kinderen van de basisscholen St Ursula en De Steltloper waar leuke prijzen mee te winnen waren. De kinderen konden kleur geven aan ‘de held van Rolduckerveld’.

Wat gaat er precies gebeuren?

In het gebied liggen zo’n 700 woningen waarvan een deel verouderd is. In totaal wordt er zo’n 110 miljoen euro geïnvesteerd. Twee flats aan de Hertogenlaan gaan over enkele jaren al weg. De woningen in de flats aan de Zonstraat worden overgekocht van de eigenaren en verhuurd, waarbij gekeken wordt naar ieders persoonlijke situatie. Over 15 jaar zullen ook deze flats worden afgebroken. Er komen in Rolduckerveld nieuwe woningen voor terug, maar niet zoveel. Ook de gezamenlijke ruimte, zorg, voorzieningen en groen zijn onderdeel van het project.  

Meer info over het project via de informatiepagina op deze website of volg de Facebookpagina.