Pagina opties

Groter
RSS

Nu ook spellingscontrole bij D’r Nuie Kirchröadsjer Dieksiejoneer (17-12-2018)

Tijdelijk wordt bij de aankoop van ‘D’r Nuie Kirchröadsjer Dieksiejoneer’ een USB-stick geleverd met een spellingscontrole. Wethouder Jo Schlangen (Cultuur) gaf deze aan een inwoner van Kerkrade.
 

D’r Nuie Kirchröadsjer Dieksiejoneer bestaat sinds eind 2016. Het is een ‘must’ voor de rasechte Kerkradenaar; het Kerkraads dialect is springlevend! Het wordt nog steeds veel gesproken, ook door jongeren, en het wordt vaak gebruikt in liedteksten, boeken, gedichten, verhalen en toneelstukken. Ons dialect blijft zo behouden en is van onschatbare waarde voor de verrijking van de saamhorigheid en identiteit in onze stad.

Om de gebruikers het schrijven in het dialect ietwat te vergemakkelijken is nu een spellingscontroleprogramma ontwikkeld. Bij de aankoop van een exemplaar van D’r Nuie Kirchröadsjer Dieksiejoneer is deze spellingscontrole tijdelijk gratis verkrijgbaar. Er is een beperkt aantal verkrijgbaar, op is op!

Op vrijdag 14 december jongstleden overhandigde wethouder Jo Schlangen de eerste USB-stick met spellingscontrole aan de heer Huub Brull. Dit in aanwezigheid van de maker van de spellingscontrole, de heer Piet Nieuwenhuizen.

D’r Nuie Kirchröadsjer Dieksiejoneer kost € 17,50. Deze is verkrijgbaar aan de balie van het Stadskantoor, Markt 33 te Kerkrade en bij diverse boekhandels in Kerkrade:

Deurenberg, Marktstraat 23
Leeskunst, Hoofdstraat 2
De Mijnlamp/Schreurs, Graverstraat 68
Klieë Veer, Hoofdstraat 48A
Primera,
Carboonplein 36

en via www.ticshop.nl